Simona Halep și Emma Răducanu caută victoria la Transylvania Open. Când joacă cele două în turneul de la Cluj

Simona Halep și Emma Răducanu caută victoria la Transylvania Open. Când joacă cele două în turneul de la Cluj
Simona Halep și Emma Răducanu caută victoria la Transylvania Open. Când joacă cele două în turneul de la Cluj

Simona Halep și Emma Răducanu caută victoria la Transylvania Open. Când joacă cele două în turneul de la Cluj, Cele doua mari vedete ale competiției s-au calificat în optimile de finală, după ce au câștigat, fiecare, partidele din primul tur. Astăzi, atât Simona Halep, cât și Emma Răducanu vor juca pentru accederea în sferturile de finală. Ele s-ar putea confrunta în meci direct în semifinalele turneului.

Simona Halep și Emma Răducanu caută victoria la Transylvania Open

Simona Halep și Emma Răducanu caută victoria la Transylvania Open. Sunt starurile incontestabile prezente la turneul WTA 250 de la Cluj-Napoca. La ora actuală, conform clasamentului WTA Live, jucătoarea britanică a întrecut-o pe Simona Halep (30 de ani) în ierarhia mondială. Emma Răducanu (18 ani) ocupă locul 21, în vreme ce Simona Halep este pe poziția a 23-a. Pentru campioana din Constanța este prima ieșire din Top 20 după mai bine de 8 ani, din august 2013.

Este și motivul pentru care Simona Halep și Emma Răducanu caută victoria la Transylvania Open. Un succes, i-ar asigura soției lui Toni Iuruc reintrarea în Top 20, până pe locul 19. Pe de altă parte, dacă adolescenta de 18 ani se va impune, ea va accede pentru prima oară între primele 20 de jucătoare ale lumii, până pe poziția a 17-a. Iar deznodământul e cu atât mai palpitant cu cât cele două se pot înfrunta în meci direct în semifinalele Transylvania Open.

Când joacă cele două în turneul de la Cluj

Dacă Simona Halep și Emma Răducanu vor să se impună la Transylvania Open, atunci ele trebuie să câștige, mai întâi, partidele din optimile de finală. Halep o va întâlni pe rusoaica Varvara Gracheva (81 WTA). Simona a depășit-o clar în primul tur, pe Gabriela Ruse, scor 6-1, 6-2. La finalul disputei ea a declarat că nu o interesează rezultatul, dar că e pregătită să joace finala. Meciul contra lui Grachev va avea loc astăzi, dar va începe nu mai devreme de ora 18.00.

Emma Răducanu a avut, în schimb, câteva emoții în partida din primul tur. Ea a învins-o după o dispută echilibrată pe slovena Polona Hercog, scor 4-6, 7-5, 6-1. În optimi ea va întâlni o româncă, Ana Bogdan (106 WTA). Partida va avea loc tot astăzi, înainte de cea a lui Halep, dar nu va începe mai devreme de ora 15.30. Dacă vor învinge, Simona Halep și Emma Răducanu vor mai avea doar un pas până la posibila înfruntare directă de la Transylvania Open. Turneul de la Cluj este dotat cu premii totale de 235.238 de dolari. Câștigătoarea trofeului va lua acasă un cec de 29.200 de dolari, în timp de finalita se va alege cu 16.398 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI