26 apr. 2022 | 16:42

Simona Halep și-a făcut-o cu mâna ei. A tras la sorți meciurile de la Madrid. Care sunt adversarele sale și ale Soranei Cîrstea

Sport
Simona Halep și-a făcut-o cu mâna ei. A tras la sorți meciurile de la Madrid. Care sunt adversarele sale și ale Soranei Cîrstea
Simona Halep a tras la sorți adversare dificile în turneul de la Madrid, atât pentru ea cât și pentru Sorana Cîrstea

Simona Halep și-a făcut-o cu mâna ei. Fostul lider mondial a fost preferata organizatorilor turneului Mutua Madrid Open, dotat cu premii totale de 6.575.560 de euro, pentru a face tragerea la sorți a meciurilor competiției. Câștigătoare în 2016 și 2017 și finalistă în 2019 nu și-a purtat noroc la desemnarea adversarelor și nici Soranei Cîrstea, cealaltă româncă ce se află pe tabloul principal al turneului.

Simona Halep și-a făcut-o cu mâna ei

Simona Halep și-a făcut-o cu mâna ei. Jucătoarea din Constanța a fost invitata organizatorilor turneului de la Madrid pentru a efectua tragerea la sorți a partidelor din cadrul competiției ce a fost patronată de Ion Țiriac până la această ediție.

Halep a extras numele jucătoarelor, alături de fostul tenisman, Feliciano Lopez, actualul director al turneului dotat cu premii totale de 6.575.560 de euro. Românca nu a avut mână bună, nici pentru ea și nici pentru Sorana Cîrstea, cealaltă românca aflată pe tabloul principal. Cele două nu au beneficiat nici de avantajul de a fi printre cei 16 capi de serie, prin prisma locurilor ocupate în clasamentul WTA, 21, respectiv 27.

A tras la sorți meciurile de la Madrid

Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) și Sorana Cîrstea (32 de ani, 27 WTA) sunt pe aceeași parte de tablou și s-ar putea întâlni în semifinale. În primul tur, Halep va juca împotriva chinezoaicei Shuai Zhang (33 de ani, 39 WTA). Cele două s-au mai întâlnit de patru ori, fiecare având câte două victorii.

Dacă trece de Zhang, Simona Halep va avea o misiune dificilă. Ea ar putea-o întâlni pe ocupanta locului 2 mondial, spaniola de 24 de ani, Paula Badosa conform madrid-open.com. Cu condiția ca și jucătoarea din Spania să câștige în disputa cu rusoaica Veronika Kudermetova (25 WTA).

Apoi. Simona Halep ar putea întâlni următoarele adversare: Cori Gauff (SUA, 16 WTA), în optimi, Ons Jabeur (Tunisia, 10 WTA) în sferturi, Aryna Sabalenka (Belarus, 4 WTA) sau chiar Sorana Cîrstea, în semifinale și Iga Swiatek (Polonia, 1 WTA), Maria Sakkari (Grecia, 5 WTA) sau Garbine Muguruza (Spania, 9 WTA), în finală.

Care sunt adversarele sale și ale Soranei Cîrstea

Simona Halep nu a avut „milă” nici de Sorana Cîrstea, poate cu excepția adversarei din turul întâi. În prima partidă, Sorana Cîrstea va da peste spaniola Nurria Parrizas Dias (31 de ani, 52 WTA). În runda următoare, ea ar putea juca împotriva letonei Jelena Ostapenko (24 de ani, 12 WTA), buna sa prietenă și adversara de temut a Simonei Halep.

Spre deosebire de Halep, pentru Sorana Cîrstea traseul virtual până în finală le-ar putea cuprinde pe Karolina Pliskova (Cehia, 7 WTA) în optimi, Aryna Sabalenka (Belarus, 4 WTA),  în sferturi, Simona Halep sau Paula Badosa în semifinale și Iga Swiatek, Maria Sakkari sau Garbine Muguruza, în ultimul act al turneului.

Meciul cu Shuai Zhang va fi primul al Simonei Halep după semifinala de la Indian Wells  din 19 martie, pierdută cu Iga Swiatek, scor 7-6, 6-4. Pe tabloul principal al turneului de la Madrid, care a fost patronat timp de 12 ani de Ion Țiriac, și-ar putea face apariția și Irina Begu (62 WTA).

Aceasta va juca miercuri, în calificări, contra rusoaicei Kamilla Rakhimova (96 WTA) după ce a învins-o, marți, pe gruzina Ekaterine Gorgodze (118 WTA). Turneul feminin de la Madrid va avea finala pe 7 mai, în timp ce competiția similară masculină se va încheia pe 8 mai.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
REGELE CHARLES, GRAV BOLNAV! Casa Regală se pregătește de MOARTE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro