Decizia luată de Sorana Cîrstea după ce Elon Musk a cumpărat Twitter. Ce i-a transmis

Decizia luată de Sorana Cîrstea după ce Elon Musk a cumpărat Twitter. Ce i-a transmis
Sorana Cîrstea s-a declarat încântată de faptul că miliardarul Elon Musk a cumpărat rețeaua socială Twitter

Decizia luată de Sorana Cîrstea după ce Elon Musk a cumpărat Twitter. Binecunoscuta rețea socială a ajuns în proprietatea miliardarului american de 50 de ani. Directorul general de la Tesla și SpaceX va plăti nu mai puțin de 44 de miliarde de dolari pentru uriașa tranzacție, care e așteptată să schimbe „fața” rețelelor sociale. Sorana Cîrstea, absentă multă vreme de pe Twitter, a reacționat la anunțul încheierii afacerii.

Decizia luată de Sorana Cîrstea după ce Elon Musk a cumpărat Twitter

Decizia luată de Sorana Cîrstea după ce Elon Musk a cumpărat Twitter. Duminică seara, Twitter Inc. a acceptat oferta lui Elon Musk de a cumpăra rețeaua socială, a anunțat CNN. Cel mai bogat om al lumii va plăti 44 de miliarde de dolari în schimbul rețelei create în 2006.

Acordul îl pune pe directorul executiv al Tesla și SpaceX la conducerea unei companii cu 217 milioane de utilizatori și un rol influent în modelarea agendei politice și mass-media. Deși inițial șefii Twitter nici nu voiau să audă de ideea ca rețeaua socială să fie preluată de Elon Musk, lucrurile par să se fi schimbat radical, la presiunea acționarilor. Marea teamă a multora se lega de intențiile anunțate de Musk de a renunța la multe dintre regulile ce guvernau moderarea conținutului postărilor.

Ce i-a transmis

Sorana Cîrstea e o prezență în general nu foarte activă pe rețelele sociale, deși pe Twitter se bucură de interesul a 161.000 de utilizatori. Numărul 27 mondial a postat mai des în 2022, dar mai ales pe Instagram, unde este urmărită de 153.000 de utilizatori. Vestea că Elon Musk a preluat Twitter a bucurat-o, însă, pe românca. Aceasta și-a anunțat revenirea pe uriașa rețea socială.

„M-am întors pe Twitter cu normă întreagă… mulțumesc, Elon Musk, pentru că l-ai făcut din nou grozav”, a scris Sorana Cîrstea, care nu mai postase pe Twitter din ultima zi a anului trecut, adică o perioadă de aproape 4 luni.

Spre mulțumirea Soranei Cîrstea, Musk a semnalat că Twitter va fi reformat sub conducerea sa, care va duce inclusiv la schimbări în moderarea conținutului.

„Libertatea de exprimare este baza unei democrații funcționale, iar Twitter reprezintă piața digitală a orașului, unde subiecte vitale pentru viitorul umanității sunt dezbătute.

Vreau să fac Twitter mai bun decât oricând prin îmbunătățirea produsului cu funcții noi, dezvoltarea unor algoritmi open source pentru a crește încrederea, învingând roboții care fac spam și autentificând toți oamenii.

Twitter are un potențial extraordinar – aștept cu nerăbdare să lucrez alături de companie și de comunitatea de utilizatori pentru a-l debloca”, a anunțat Elon Musk, care are 84,8 milioane de urmăritori pe rețeaua ce i-a intrat în proprietate.

Elon Musk este considerat cel mai bogat om din istorie. La ora actuală, conform Forbes, averea sa atinge 270 de miliarde de dolari, cu aproape 100 de miliarde de dolari mai mult decât ocupantul locului 2, Jezz Bezos, fondatorul Amazon și Blue Origin, compania ce rivalizează cu cea a lui Musk în domeniul zborurilor spațiale.