Simona Halep și-a extaziat fanii după victoria de la Wimbledon 2022. Ce vrea să facă românca

Simona Halep și-a extaziat fanii după victoria de la Wimbledon 2022. Ce vrea să facă românca
Fosta campioană Simona Halep se califică ușor în optimi la Wimbledon 2022

Simona Halep și-a extaziat fanii după victoria de la Wimbledon 202. În această seară, timp de 66 de minute, Simona Halep a jucat împotriva polonezei Magdalena Frech. Meciul s-a jucat în turul 3 la Wimbledon 2022. Seara i-a adus victoria jucătoarei noastre, cu scorul de  6-4, 6-1. Astfel Simona ajunge în optimile de finală pe iarba engleză. Badosa a câștigat cu 7-5, 7-6, în fața jucătoarei Petra Kvitova. Va juca în optimi împotriva Simonei Halep.

Simona Halep se califică ușor în optimi la Wimbledon 2022

Campioana din 2019, Simona Halep, s-a calificat, astăzi, în 16-imile de finală de la Wimbledon. Jucătoarea noastră, cap de serie nr. 16, a trecut fără probleme de poloneza Magdalena Frech, cu 6-4, 6-1, pe terenul nr. 2.

Frech obținuse deja cel mai bun rezultat major din carieră în doar a șasea sa apariție pe tabloul principal de Grand Slam și prima pe tabloul principal de la Wimbledon. Jucătoarea poloneză în vârstă de 24 de ani a învins-o pe Camila Giorgi, cap de serie nr. 21, și pe Anna Karolina Schmiedlova pentru a ajunge pentru prima dată în turul al treilea la un turneu de Grand Slam.

Dar Halep nu avea să fie privată de cea de-a cincea deplasare în a doua săptămână de la Wimbledon, în cea de-a zecea sa prezență pe tabloul principal la SW19. Halep are acum un avantaj de 3-0 în confruntarea directă cu Frech și a eliminat-o pe poloneză din două turnee majore în acest sezon, inclusiv de la Australian Open 2022.

„Nu a fost un meci ușor în Australia. Este o adversară bună. Este o jucătoare bună. Nu este niciodată ușor să joci cu ea.

Ea schimbă ritmul. Ea se descurcă bine. A fost un meci bun.”, a declarat Halep despre Frech.

Simona Halep și-a extaziat fanii după victoria de la Wimbledon 2022, și anunță ce vrea să facă

Fostul număr 1 mondial, care a învins-o pe Serena Williams în finala Wimbledon 2019 pentru al doilea său titlu de Grand Slam, a avut nevoie de doar 66 de minute pentru a o înlătura pe Frech, numărul 92 mondial.

Deși, nici adversara din Polonia nu a fost un adevărat test pentru Simona, așa cum spunea ieri Cristian Tudor Popescu, jucătoarea noastră pare mult mai stăpână pe ea și pe joc. De altfel, la finalul meciului din această seară, Simona și-a surprins fanii, declarând că este sigură că va câștiga și restul de meciuri, și cine știe, poate chiar finala:

„A fost un meci bun, deși e mereu dificil să joci pe iarbă, așa că nu a fost ușor. Însă mă bucur că m-am calificat. E mereu o plăcere să joci la Wimbledon și am amintiri minunate de aici, așa că încerc să mă bucur de joc fiecare zi.

Mă ajută mult faptul că am mai câștigat acest turneu și îmi oferă încredere, însă orice meci este greu și fiecare adversară e dură, așa că vreau să iau totul meci cu meci și să dau ce e mai bun. De fapt, asta e cam tot ceea ce pot să fac eu.

Mă aștept să câștig toate meciurile, evident! E mai grea a doua săptămână decât prima, dar și prima săptămână e dificilă, pentru că mereu e greu primul meci din turneu, din cauza emoțiilor. Însă acum sunt deja în cea de-a doua săptămână și abia aștept să joc din nou. Mulțumesc acestui public minunat, e o plăcere, ei fac o atmosferă minunată. Vă mulțumesc.”, a decalrat Simona Halep, la interviul de pe teren.

În următorul meci, din optimi la Wimbledon, va juca cu Paula Badosa. La ora la care scriem acest material, Badosa a câștigat cu 7-5, 7-6, în fața jucătoarei Petra Kvitova. Badosa va juca în optimi împotriva Simonei Halep.