Simona Halep s-a antrenat deja alături de Patrick Mouratoglou. Primele imagini cu cei doi VIDEO

Simona Halep s-a antrenat deja alături de Patrick Mouratoglou. Primele imagini cu cei doi VIDEO
Primele antrenamente ale Simonei Halep cu Patrick Mouratoglou

Fostul număr unu mondial Simona Halep lucrează acum cu Patrick Mouratoglou ca antrenor cu normă întreagă. Este pentru prima dată când Mouratoglou va lucra exclusiv ca antrenor pentru o jucătoare din circuit. Acesta a mai lucrat cu Serena Williams timp de 10 ani. Ca antrenor al americancei, Mouratoglou are 31 de trofee. Simona a început săptămâna aceasta colaborarea la Academia Mouratoglou, situată între Nisa și Cannes, în Franța.

Primele antrenamente ale Simonei Halep cu Patrick Mouratoglou

Patrick Mouratoglou a fost mentorul mai multor jucători de top, printre care Stefanos Tsitsipas și Coco Gauff. Nu a mai antrenat un jucător profesionist cu normă întreagă de când a lucrat cu Serena Williams la Wimbledon, anul trecut. Williams nu a mai jucat în circuit de atunci, iar Mouratoglou a zburat la Los Angeles pentru a obține aprobarea de la campioana cu 23 de Grand Slamuri pentru a o antrena pe Simona Halep.

Cei doi vor începe oficial să lucreze împreună în circuitul de luna viitoare, la Madrid, înainte de turneul WTA 1000, care va începe la 28 aprilie, în timp ce pregătirile pentru Openul Franței de la sfârșitul lunii mai se intensifică.

„Mă cunoașteți ca fiind antrenorul Serenei Williams. Astăzi încep un nou capitol în cariera mea de antrenor: Sunt antrenorul cu normă întreagă al Simonei Halep. Astăzi, încep un nou capitol în cariera mea de antrenor.

Acum sunt antrenorul cu normă întreagă al Simonei Halep. În ultimele opt luni mi-am dat seama cât de mult mi-a lipsit să antrenez. Este pasiunea vieții mele și încă simt că am atât de multe de oferit.”, a scris Patrick Mouratoglou pe Twitter.

Simona a mers la Academia Mouratoglou înainte de Indian Wells pentru o sesiune de antrenament. Primele imagini cu sesiunea de atrenament au fost pubicate astăzi pe rețelele de socializare. Cât despre cum s-a ajuns la această colaborare, același Patrick Mouratoglou spune:

„Am trecut pe la câteva dintre antrenamentele ei, am urmărit-o cum se antrena. La sfârșitul săptămânii, m-a întrebat dacă sunt disponibil să o antrenez. Am cel mai mare respect pentru ea, dar nu se punea problema în acel moment.

Câteva săptămâni mai târziu, am avut o conversație cu Serena și s-a deschis ușa pentru mine, cel puțin pe termen scurt, să lucrez cu altcineva. Vă voi ține la curent cu ceea ce va urma în curând.”, spune Mouratoglou.

„Simona poate ajunge din nou în vârful tenisului feminin”

După ce sezonul 2021 a fost afectat de accidentări, Simona Halep a jucat 22 de meciuri în acest sezon. A câștigat titlul în setul 1 al turneului de vară de la Melbourne.

Ulterior a ajuns în sferturile de finală la Australian Open și în semifinalele de la Indian Wells. Mouratoglou crede că jucătoarea în vârstă de 30 de ani, care ocupă în prezent locul 19 în lume, poate ajunge din nou în vârful tenisului feminin.

„Obiectivul este ca, probabil, într-o zi să își încheie cariera gândindu-se: Am făcut maximum din ceea ce puteam face. A fost nr. 1 (a devenit nr. 1 pentru prima dată în octombrie 2017 și a ocupat ultima dată primul loc în ianuarie 2019), a câștigat Grand Slam-uri (French Open 2018 și Wimbledon 2019). Nu există niciun motiv pentru care ea nu ar putea sau nu ar putea să facă asta din nou.

Ea este o campioană. De asemenea, simt că are o marjă mare de îmbunătățire în multe aspecte și că este încă foarte înfometată. Așa că eu cred că este o bază fantastică pentru a construi ceva și cu scopul de a face cel puțin la fel de bine ca înainte.”, a declarat Mouratoglou  pentru Tennis Majors.

Patrick Mouratoglou și Simona Halep au uimit lumea tenisului joi, 7 aprilie, când și-au anunțat noul parteneriat.

Mai jos interviul dat de Mouratoglou pentru Tennis Majors.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jacques Rupe (@jacquesplaystennis)

Sursa: Tennis Majors