Următorul plan al lui Ion Țiriac s-a aflat! Ce are de gând să facă miliardarul român

Următorul plan al lui Ion Țiriac s-a aflat! Ce are de gând să facă miliardarul român
Miliardarul român investește într-un turneu

Pe 7 decembrie presa sportivă vuia despre decizia miliardarul Ion Țiriac de a vinde licența turneului de la Madrid. Ion Țiriac a vândut licența pentru turneul ATP Masters 1000 către agenția IMG. Românul însuși a fost un jucător de succes în circuitul ATP și apoi, printre altele, managerul lui Boris Becker.

ATP Masters Madrid. Epoca lui Ion Țiriac s-a încheiat

La vârsta de 82 de ani poți să încetinești puțin. Putem doar specula dacă acesta a fost motivul pentru care Ion Țiriac a cedat licența pentru turneul ATP Masters 1000 de la Madrid agenției IMG. În orice caz, pe lângă evenimentul de la Miami, IMG are acum în portofoliu un al doilea dintre cele doar nouă evenimente 1000.

„Mutua Madrid Open va fi un mare plus pentru portofoliul nostru de evenimente globale și pentru afacerea noastră de tenis.

Va include acum două dintre cele trei evenimente combinate obligatorii pe ambele circuite.”, a declarat Sam Zussman, co-președinte al departamentului de media și evenimente la IMG.

Este, așadar, sfârșitul unei ere pentru compania Super Slam Limited și Ion Țiriac. Șeful ATP, Andrea Gaudenzi, plănuiește o nouă modernizare a turneelor Masters. Acestea ar trebui să se extindă pe viitor pe parcursul a două săptămâni.

Ion Țiriac a sărbătorit câteva succese în tinerețe în tenisul profesionist. În special la dublu alături de Ilie Năstase, cu care a câștigat Openul Franței în 1970. Românul a cucerit un singur titlu la simplu, tot în 1970, la Munchen, la MTTC Iphitos.

Țiriac a fost cunoscut în Germania mai ales ca manager al lui Boris Becker. L-a însoțit timp de aproape un deceniu după prima sa victorie la Wimbledon. Ion Tiriac a contribuit, de asemenea, la organizarea Cupei Grand Slam în Sala Olimpică din Munchen. Acesta a fost un eveniment care le-a oferit celor mai buni jucători ai anului din cele patru turnee majore o ocazie suplimentară de a se confrunta între ei. Și să câștige o mulțime de bani în acest proces.

Miliardarul român investește într-un turneu în România

Cu banii luați pe licența turneului spaniol, Ion Țiriac nu renunță la deținerea unui turneu ATP de tenis. Surse apropiate spun că miliardarul român ar avea intenția de a construi de la zero un turneu chiar în România.

Ion Țiriac are în plan un turneu ATP pe meleagurile mioritice, din 2022 sau din 2023, conform celor de la Prosport. Cum era de așteptat, turneul, dacă se va materializa, va fi desfășurat în Otopeni, unde Ion Țiriac are deja o bază sportivă bine pusă la punct.

Cu banii câștigați din tranzacția cu IMG, vobindu-se de sume cuprinse între 200 și 250 de milioane de dolari, miliardarul ar putea avea la București un turneu extrem de important în circuitul internațional. Rămâne să așteptăm dacă și când va intra în circuit turneul ATP.