Simona Halep, prima veste bună de la Wimbledon. Ce s-a întâmplat astăzi la Londra

Simona Halep, prima veste bună de la Wimbledon. Ce s-a întâmplat astăzi la Londra
Simona Halep, prima veste bună de la Wimbledon.

Simona Halep o să rămână în Top 10 WTA și după Wimbledon 2021. Astfel, jucătoarea de tenis din România ocupă locul 8 în clasamentul LIVE al WTA, iar odată cu eliminarea Barborei Krejcikova, mai poate fi depășită numai de două sportive.

Simona Halep, prima veste bună de la Wimbledon

Astfel, Karolina Pliskova, Ons Jabeur și Karolina Muchova au șanse să treacă peste Simona în ierarhia WTA: Karolina Pliskova o să o depășească pe Simona dacă se califică în semifinale, iar Ons Jabeur și Karolina Muchova numai dacă triumfă la Wimbledon.

Top 10 în ierarhia LIVE a WTA

Ashleigh Barty 8.065p
Naomi Osaka 7.336p
Aryna Sabalenka 6.615p
Sofia Kenin 5.640p
Bianca Andreescu 5.331p
Elina Svitolina 5.125p
Iga Swiatek 4.695p
Simona Halep 4.330p
Garbine Mugurza 4.165p
Karolina Pliskova 4.105p

De menționat este că Simona Halep are mai mult de 7 ani de când se află în Top 10 WTA.

Simona Halep, model pentru Emma Răducanu

Emma Răducanu, în vârstă de 18 ani, este o sportivă de origine română, care s-a remarcat la Wimbledon, învingând-o pe Sorana Cîrstea. Ea spus despre Simona Halep că este un model în tenis pentru ea. Emma Răducanu are tată român și mamă chinezoaică. Ea a declarat că modelele sale în tenis sunt Simona Halep și Na Li, sportive care au scris istorie pentru România și China.

”Da, cred că e o coincidență că ele sunt jucătoarele mele favorite. Încerc să-mi modelez jocul după ele. Se întâmplă să am o conexiune cu ambele țări și consider că asta m-a ajutat, vorbesc despre mentalitata pe care cele două o au.

Ambele vin din țări în care oamenii muncesc din greu pentru ceea ce au. Mama mea mereu mi-a insuflat disciplina și respectul pentru ceilalți”, a spus Emma Răducanu.

Tânăra sportivă a ajuns în premieră în optimi la un turneu de Grand Slam. Ea este născută în Canada și reprezintă Marea Britanie.

”Bunica mea, ”Mamaia”, locuiește încă în centrul Bucureștiului. O vizitez de câteva ori pe an, stau cu ea. Chiar este frumos. Ca să fiu sinceră, îmi place mâncarea (n.r. românească). Adică, mâncarea este incredibilă! Și gătitul bunicii mele este, de asemenea, ceva special. Am legături cu Bucureștiul”, a spus Emma Răducanu, potrivit The London Economic.

La interviul acordat pe teren după meciul cu Sorana Cîrstea, Emma Răducanu și-a găsit cu greu cuvintele, din cauza emoțiilor.

”Am rămas fără cuvinte acum. Nu știu cum să reacționez. Sunt atât de recunoscătoare pentru tot sprijinul primit. Este, de departe, cel mai important teren pe care am jucat, dar cred că am gestionatul momentul destul de bine”, a spus aceasta.

Urmăriți Playtech.ro și pe