09 aug. 2022 | 15:10

Simona Halep poate da lovitura în ierarhia WTA. Ce poziție ar ocupa românca dacă se impune la Toronto

Sport
Simona Halep poate da lovitura în ierarhia WTA. Ce poziție ar ocupa românca dacă se impune la Toronto
Simona Halep este cotată cu a doua șansă la câștigarea turneului de la Toronto

Simona Halep poate da lovitura în ierarhia WTA. Jucătoarea din Constanța a trecut ușor, în primul tur al turneului de la Toronto, de croata Donna Vekic, scor 6-0, 6-2. Miercuri, fostul lider mondial va juca în turul secund contra câștigătoarei din partida ce le opune pe chinezoaica Shuai Zhang (45 WTA) și iberica Cristina Bucșa (122 WTA). Dacă va reuși să se impună în competiția WTA 1000, Simona Halep ar face un salt uriaș în ierarhia mondială.

Simona Halep poate da lovitura în ierarhia WTA

Simona Halep poate da lovitura în ierarhia WTA. Fostul lider mondial s-a calificat, luni, în turul secund de la Toronto. Românca a învins-o fără drept de apel pe croata Donna Vekic, scor 6-0, 6-2, după o partidă ce a durat o oră de joc. Românca a impresionat prin jocul prestat, cu atât mai mult cu cât ea abandonase în ultima partidă disputată, în optimi la Washington.

Halep, locul 15 WTA, a declarat că speră că l-a făcut mândru pe antrenorul Patrick Mouratoglou, care nu se află alături de româncă, fiind într-o vacanță împreună cu soția sa.

„A fost o primire foarte plăcută de care am avut parte. Am jucat un tenis bun și sunt foarte fericită să mă întorc și foarte mulțumită de modul în care am jucat astăzi. Sunt încrezătoare după modul în care am jucat, am fost agresivă, am jucat mai repede. Astea sunt obiectivele și le pun în aplicare zi de zi. Sper că l-am făcut mândru pe Patrick după acest meci, ultimul nu a fost formidabil. Am vorbit cu el înainte de meci”, a spus Simona Halep, citată de spotmedia.ro.

Ce poziție ar ocupa românca dacă se impune la Toronto

Simona Halep va juca în turul 2 împotriva câștigătoarei din partida Shuai Zhang (China, 33 de ani, 45 WTA) – Cristina Bucșa (Spania, 24 de ani, 122 WTA). Va fi o partidă cu o adversară abordabilă înainte de încleștările mult mai grele ce ar aștepta-o începând din optimi.

Halep ar putea da peste numărul 2 mondial, Anett Kontaveit, apoi în cale i-ar ieși jucătoare ca Aryna Sabalenka, Elena Rybakina sau Cori Gauff. Dacă va ajunge în semifinale, românca s-ar putea întâlni cu Jessica Pegula, Paula Badosa sau Emma Răducanu, pentru ca în finală eventualele adversare să fie nume precum Iga Swiatek, Ons Jabeur sau chiar Serena Williams.

E cotată cu a doua șansă la cucerirea trofeului

Dacă s-ar impune la Toronto, Halep ar da lovitura în ierarhia mondială. Ea ar acumula 3255 de puncte, putând atinge chiar și poziția a 6-a în topul WTA. Jucătoarea din Constanța a impresionat și bookmakerii cu jocul din primul tur, astfel că, la ora actuală, românca este cotată cu a doua șansă la cucerirea trofeului, cu o cotă de 10. Prima favorită rămâne Iga Swiatek, liderul mondial, cotată cu 3,25.

Totodată, pe locul trei în clasamentul creat de bookmakeri se află Ons Jabeur, cea care a pierdut finala Wimbledon din acest an, în faţa Elenei Rybakina. Jucătoarea din Kazahstan este cotată cu şansa a patra la Toronto, fiind urmată de Naomi Osaka, care are cotă 18, la fel ca Aryna Sabalenka și Cori Gauff.

 

 

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Refuzul calmantelor ar putea deveni amintire. Terapia durerii, drept al pacienților români
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima zi
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro