Simona Halep, performanță fabuloasă la final de an. Este singura care a reușit

Simona Halep, performanță fabuloasă la final de an. Este singura care a reușit
Simona Halep a reușit o performanță spectaculoasă la sfârșit de an

Îndrăgita sportivă româncă încheie anul 2020 la înălțime. Simona Halep a obținut o nouă performanță extraordinară, fiind jucătoarea din tenisul feminin cu cel mai bun procentaj al seturilor câștigate în acest an.

Simona Halep, performanță fabuloasă la final de an

Potrivit SpotMedia.ro, Simona Halep are 44 de seturi câștigate în 2020 și doar 12 pierdute. Procentajul Simonei este de 78.6%. Jucătoarea româncă de tenis nu a mai reușit niciodată să aibă statistici atât de bune la acest capitol într-un sezon.

Până în acest an, cel mai bine a stat în anul 2018, când a avut un procentaj de 72.2%. Atunci, Simona Halep a câștigat 96 de seturi și a pierdut 37. Dintre jucătoarele din top 10 WTA, doar Ashleigh Barty a pierdut mai puține seturi decât Simona în acest an, 11 la număr.

Pe de altă parte, australianca nu a mai jucat din luna februarie și are doar 15 meciuri disputate în anul acesta. Cu toate acestea, Simona are 26 de meciuri disputate în 2020 și doar un set mai mult pierdut decât lidera clasamentului WTA.

Ce va face Simona Halep după ce se va retrage din tenis

Sportiva româncă a avansat într-un an cât alții în zece. Acum, numele Simonei Halep este pe buzele tuturor și are lumea la picioare. Ascensiunea sa a fost impresionantă, trecând de la o copilă timidă cu o privire lumisoară la a fi campioană la Wimbledon. A trecut peste durere, s-a antrenat și a reușit ceea ce nimeni nu credea că este posibil pentru o sportivă în situația ei.

În vârstă de 29 de ani, Simona Halep începe să își facă planuri pentru viața ei de după retragerea din tenis. Jucătoarea româncă de tenis nu este încă hotărâtă dacă ar fi o idee bună să urmeze un drum în antrenorat. Deocamdată, pare tentată să aleagă o altă variantă, deși se consideră un bun pedagog.

„Aș fi un bun pedagog, pentru că asta îmi doresc și de la antrenorii mei. Îmi place comunicarea, chiar dacă uneori nu comunic destul de bine. Aș putea fi un bun pedagog, dar nu știu dacă aș putea fi o bună antrenoare.

Nu am răbdare nici cu mine, nu știu cum ar putea să fie cu ceilalți sportivi. Și, cum am spus mai devreme, nu-mi place să analizez tenisul, îmi place să-l joc și să-l simt. Dacă mi-ar plăcea în viitor să fiu antrenoare, cu mare drag”, a declarat Simona Halep pentru Digi Sport.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI