Simona Halep, parteneră surpriză în Australia. Cu cine s-a antrenat la Melbourne

Simona Halep, parteneră surpriză în Australia. Cu cine s-a antrenat la Melbourne
Simona Halep se antrenează din greu pentru debutul în noul sezon ce va avea loc în Australia

Simona Halep, parteneră surpriză în Australia. Fostul lider mondial a zburat spre locul debutului în noul sezon încă din a doua zi de Crăciun. Numărul 20 WTA va participa la încă două turnee înainte de a lua startul la prima competiție de Grand Slam a anului. Până atunci, Simona Halep se antrenează pe Arena Rod Laver, aceeași care va găzdui majoritatea partidelor importante de la Australian Open. Iar românca s-a pregătit alături de una dintre prietenele ei din circuitul profesionist.

Simona Halep, parteneră surpriză în Australia

Simona Halep, parteneră surpriză în Australia. Fostul lider mondial trage tare pentru a-și lua revanșa pentru rezultatele slabe din 2021. Măcinată de accidentări, Halep nu a câștigat niciun turneu în acest sezon și a „picat” până pe locul 20 WTA.

Simona Halep s-a pregătit în ultimele săptămâni în București. Ea a preferat să nu se mai deplaseze în Africa deSud, din cauza apariției variantei Omicron a Covid-19, unde trebuia să participe la un turneu demonstrativ. Ea a plecat către Australia chiar a doua zi de Crăciun, semn al nerăbdării cu care așteaptă noul sezon în care speră să reintre în Top 10 mondial.

„Am aşteptări, pentru că m-am antrenat foarte bine, am avut cinci săptămâni de pregătire foarte bune, dar în tenis niciodată nu se ştie, aşa că mă voi duce acolo cu încredere şi ce va fi va fi. Mă simt foarte bine fizic şi psihic la fel.

A fost un an greu, acum trebuie să văd cum o să fie acesta, pentru că nu pot să spun ca în anii trecuţi că sigur voi face treabă pentru că sunt pregătită psihic şi fizic. Sunt pregătită, dar nu ştiu ce va fi. Visul meu este să ajung din nou în Top 10”, a spus Simona Halep, chiar înainte de decolarea către Australia.

Cu cine s-a antrenat la Melbourne

Simona Halep a ajuns în Australia, unde n-a întârziat să înceapă antrenamentele și adaptarea la vara australiană. Spre deosebire de anul precedent, sportivii nu au mai fost obligați să intre în carantină pentru 14 zile. Dar, la Australian Open, vor fi admiși doar jucătorii vaccinați cu schema completă sau cu scutire medicală specială.

Simona Halep (30 de ani) a avut plăcerea de a se antrena pe Arena Rod Laver chiar cu liderul mondial, australianca Ashleigh Barty (25 de ani). Momentul a fost surprins printr-o fotografie postată de româncă pe contul ei de Instagram. Cele două mari jucătoare sunt însoțite fiecare de staff-ul tehnic.

Simona Halep a „inspirat-o” pe Barty prin cununia ei cu Toni Iuruc, din 15 septembrie. Luna trecută, numărul 1 WTA și-a anunțat, de asemenea, căsătoria cu alesul inimii, jucătorul și antrenorul de golf, Garry Kissick (30 de ani), a scris who.com.au. Simona Halep a fost printre jucătoarele din circuit care s-au grăbit s-o felicite pe australiancă.

Românca va participa, în debutul sezonului, la turneul Melbourne Summer Set, de categorie WTA 250, ce va avea loc între 4-9 ianuarie. După aceea, va fi prezentă la Sydney, la Sydney Tennis Classic, turneu WTA 500, în perioada 10-15 ianuarie. Ambele competiții vor pregăti participarea la Australian Open, primul Grand Slam al anului. Acesta se va desfășura la Melbourne, în perioada 17-30 ianuarie.