Simona Halep, nu te accidenta până în noiembrie! Cu cine joacă echipa de Fed Cup a României

Simona Halep, nu te accidenta până în noiembrie! Cu cine joacă echipa de Fed Cup a României
Simona Halep poate reveni în echipa de Fed Cup în luna noiembrie, cu condiția de a nu se accidenta din nou

Simona Halep, nu te accidenta până în noiembrie! Fostul lider mondial a jucat ultima partidă pentru echipa de Fed Cup a României în aprilie 2019. De atunci, jucătoarea din Constanța a ratat revenirea în formație din cauza accidentărilor. La fel s-a întâmpla și înaintea meciului cu Polonia, din aprilie anul acesta, pierdut categoric de fetele noastre. Simona Halep poate avea un rol esențial, însă, în meciul din noiembrie contra Ungariei.

Simona Halep, nu te accidenta până în noiembrie!

Simona Halep, nu te accidenta până în noiembrie! Fostul lider mondial lipsește echipei de Fed Cup, actuala Billie Jean King Cup, de peste 3 ani. Deși a vrut să revină la naționala condusă acum de Horia Tecău, Halep a fost împiedicată în câteva rânduri de accidentări.

În aprilie, România, cu o echipă improvizată, a fost învinsă categoric de Polonia condusă de liderul mondial, Iga Swiatek. Irina Begu (63 WTA), Mihaela Buzărnescu (123 WTA), Andreea Mitu (103 WTA, la dublu), dar și debutanta Andreea Prisăcariu (274 WTA), n-au putut face nimic în fața formei senzaționale a campioanei poloneze, care nu le-a cedat decât un ghem în partidele de simplu.

Cu cine joacă echipa de Fed Cup a României

Simona Halep este speranța României și pentru viitoarea partidă, cu condiția să nu se accidenteze din nou. Naționala noastră feminină va întâlni selecționata similară a Ungariei în play-off-ul Billie Jean King Cup. Confruntarea va avea loc în țara noastră în zilele de 11 și 12 noiembrie 2022. Rămâne de văzut în ce oraș va fi organizat evenimentul, însă la momentul actual, Sala Polivalentă din Cluj pare cea mai bună variantă.

Învingătoarea dintre România și Ungaria va juca anul viitor în calificările Billie Jean King Cup pentru un loc la Turneul Final din 2023. România pleacă drept favorită în această confruntare, prin prisma jucătoarelor mai valoroase, dar și din punct de vedere al întâlnirilor directe anterioare. România şi Ungaria s-au întâlnit până acum de nouă ori în Fed Cup, iar echipa noastră a obţinut opt succese, ultima cu 2-1 la Budapesta, în 2014, în Grupa I a zonei Europa-Africa, informează Agerpres. Singura victorie a Ungariei s-a consemnat în 1993, în Anglia, cu 2-1.

România are cinci jucătoare în Top 100 WTA: Simona Halep (20), Sorana Cîrstea (36), Irina Begu (44), Gabriela Ruse (55) și Jaqueline Cristian (70). Halep nu a fost prezentă la ultimele întâlniri ale României, în timp ce Cîrstea s-a retras de la națională. De cealaltă parte, Ungaria are trei sportive printre primele 100 ale lumii: Anna Bondar (62), Panna Udvardy (98) şi Dalma Galfi (98).

Simona Halep se luptă, astăzi, pentru a atinge semifinalele turneului de la Birmingham. Ea o va întâlni în sferturile de finală pe britanica Katie Boulter (141 WTA). Sorana Cîrstea s-a calificat deja în penultima fază a competiției după ce a învins-o pe croata Donna Vekic, în trei seturi, scor 5-7, 6-3, 6-4.