Simona Halep n-a ascultat sfatul lui Darren Cahill: „El mi-a spus de 3 ani să fac asta”

Simona Halep n-a ascultat sfatul lui Darren Cahill: „El mi-a spus de 3 ani să fac asta”
Simona Halep a colaborat cu antrenorul australian, Darren Cahill, timp de aproape 6 ani, până în septembrie, anul trecut

Simona Halep n-a ascultat sfatul lui Darren Cahill. Fostul lider mondial a încheiat colaborarea cu antrenorul australian în septembrie, anul trecut. După ce a schimbat mai mulți tehnicieni, românca a început să lucreze cu Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams. Simona Halep a recunoscut că a primit încă de acum 3 ani un sfat, în acest sens, de la Darren Cahill.

Simona Halep n-a ascultat sfatul lui Darren Cahill

Simona Halep n-a ascultat sfatul lui Darren Cahill. Jucătoarea din Constanța a schimbat, de la încheierea colaborării cu australianul, mai mulți antrenori. A încercat cu Adrian Marcu și Daniel Dobre, dar i-a demis după Australian Open, unde a fost eliminată încă din optimi de Alize Cornet.

Halep a mers, ulterior, pe varianta Academiei Mouratoglou, ce aparține lui Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams. Înainte de turneele din SUA a apelat la un tehnician de-ai Academiei, Morgan Bourbon.

„Am fost la Academia Mouratoglou înainte să vin aici, am un antrenor și un sparring partener cu mine. Darren m-a împins să merg acolo, îl respectă mult pe Patrick Mouratoglou și mi-a zis că ar fi cea mai bună alegere cu mine.

A fost o săptămână grozavă. Atmosfera e foarte plăcută. Am luat de acolo ce aveam nevoie”, a declarat Simona Halep, înainte de turneele de la Indian Wells și Miami.

„El mi-a spus de 3 ani să fac asta”

Simona Halep s-a accidentat înainte de Miami și a apelat, pentru recuperare, tot la serviciile Academiei Mouratoglou. Ulterior, românca a făcut un pas înainte și a reușit să-l convingă pe Patrick Mouratoglou să-i devină antrenor „full-time!

„I-am propus lui Patrick să lucrăm împreună, pentru că îmi doresc cu adevărat să revin în top. Am simțit că el este cea mai potrivită persoană să mă ajute să realizez asta.

Am fost norocoasă că a fost disponibil. Vreau să revin în top și, firește, visez să câștig un alt titlu de Grand Slam, pentru asta lucrez zi de zi”, a declarat Simona Halep, într-un interviu pentru Tennis Majors.

Simona Halep a recunoscut că a primit de la Darren Cahill, încă de acum 3 ani, sfatul de se antrena la celebra academie de tenis de pe Riviera franceză.

„Darren Cahill mi-a spus că ar fi o idee bună să vin și să mă pregătesc la academia lui Patrick Mouratoglou. De fapt, mi-a spus chiar în urmă cu trei ani, dar n-am făcut-o, nu l-am ascultat, pentru că n-am simțit că e momentul potrivit. N-am mai fost într-o academie până acum”, a mai spus Simona Halep, conform sursei citate.

Soția lui Toni Iuruc a mai dezvăluit că ar putea să-și găsească chiar și un fizioterapeut de la aceeași academie.

„La ora actuală, echipa mea e formată din Virginia Ruzici, managerul meu de 16 ani încoace, Arnaud Restifo, sparring-partner și preparatorul fizic, Teo Cercel. Aș vrea să mai aduc și un fizioterapeut în echipă. Poate că îl voi găsi chiar la academie”, a mai declarat Halep, potrivit aceleiași surse.

Simona Halep ocupă locul 20 WTA. Ea e așteptată să revină pe teren odată cu turneul din Madrid, ce va avea loc între 28 aprilie și 7 mai.