Cum s-ar fi accidentat Simona Halep la Miami. Ce făcea românca între două antrenamente VIDEO

Cum s-ar fi accidentat Simona Halep la Miami. Ce făcea românca între două antrenamente VIDEO
Simona Halep va lua o pauză de trei săptămâni după ruptura musculară de la coapsa stângă suferită la Miami

Cum s-ar fi accidentat Simona Halep la Miami. Fostul lider mondial s-a retras de la turneul din Florida după ce investigația RMN a arătat că are o ruptură la coapsa stângă. Românca va fi nevoită să ia o pauză de trei săptămâni, tocmai când jocul său se apropia de nivelul pe care și-l dorea. Mai mult, analizele medicale au indicat că problema actuală este una nouă, fără legătură cu durerile acuzate în semifinala de la Indian Wells. În ciuda problemelor cu care venise la Miami, Simona Halep apare într-un clip în care își folosește piciorul cu probleme într-un mod ce pune pe gânduri.

Cum s-ar fi accidentat Simona Halep la Miami

Cum s-ar fi accidentat Simona Halep la Miami. Jucătoarea din Constanța a „dat cu piciorul” la tot ce agonisise, ca formă și încredere, de la începutul sezonului. Românca a acuzat probleme la coapsa stângă încă din timpul semifinalei de la Indian Wells, pierdută în fața polonezei Iga Swiatek.

Halep a resimțit probleme noi, indicate și de investigația RMN ce a arătat o ruptură musculară la aceeași coapsă, dar, conform ProSport, fără legătură cu durerile resimțite la Indian Wells. De fapt, toată săptămâna, soția lui Toni Iuruc a purtat un bandaj elastic în zona cu probleme, admițând că face asta în mod preventiv.

„Da, protejez un pic, am niște dureri, dar nu este o accidentare gravă. Am făcut o ecografie care mi-a arătat că nu este ceva grav, dar se poate agrava cu jocul. Însă o să am grijă cât pot de mult”, a declarat Simona Halep pentru Digi Sport, la scurtă vreme după sosirea la Miami.

Ce făcea românca între două antrenamente

Simona Halep a fost nevoită să-și anunțe retragerea din competiția unde, anul trecut, ajunsese în turul 3, cu doar câteva ore înaintede partida cu Daria Saville, din manșa secundă.

„Salutare tuturor! În timp ce mă antrenam la Miami ieri, am simțit o durere la piciorul stâng. Am avut probleme cu coapsa încă de la semifinala de la Indian Wells și am sperat că lucrurile se vor îmbunătăți, dar un RMN noaptea trecută a descoperit, din nefericire, o ruptură.

Corpul meu are nevoie de timp pentru a se recupera și voi lua o pauză de trei săptămâni. Asta înseamnă că nu voi participa la Miami, Charleston și Fed Cup (n.r. – Billie Jean King Cup). În timp ce mă simt extrem de dezamăgită să împărtășesc aceste vești, sunt încrezătoare în urma unui început de an grozav și rămân motivată să fac tot posibilul pentru a fi pregătită pentru sezonul de zgură”, a scris Halep pe conturile de pe rețelele sociale.

A jonglat cu mingea ca un adevărat fotbalist

Simona Halep renunță, astfel, la participarea la mai multe turnee, inclusiv la convocarea în echipa României de Fed Cup pentru partida cu Polonia, din 15 și 16 aprilie. Cel mai probabil, ea se va întoarce în circuit abia spre finalul lunii aprilie, la turneul WTA 1000 de la Madrid.

Dar cum a reușit Halep să se accidenteze la Miami? Firește, cea mai logică și mai la îndemână explicație ar fi că la antrenamente. Efortul depus de ea în pregătire a fost resimțit de coapsa deja „avariată”. În plus, românca a participat și la o activitate umanitară în Miami, în cadrul căreia a vopsit cu

trafaletul casa ce va fi acordată unei familii sărace din zona Miami Gardens. Poate că vreo mișcare atipică, în cadrul acțiunii, a dus la ruptură. Greu, deși nu chiar imposibil.

Simona Halep s-a mai aventurat, însă, într-o direcție ce ar fi putut să-i cauzeze problema cu care se luptă acum. Un clip postat pe Instagram o arată pe campioana noastră cum jonglează, între două antrenamente, cu un balon cât o minge de handbal. Totul pe fondul muzicii ce răsună la începutul fiecărui meci din Champions League.

Halep arată o adevărată măiestrie, ea lovind de 26 de ori mingea cu piciorul fără ca aceasta să cadă jos. Și asta doar în intervalul de timp surprins de videoclip. Ciudat este că piciorul cu care face cele mai multe dintre jonglerii e chiar cel stâng, ce apare bandajat în filmare. Să fi fost această mică distracție picătura care a dus la problemele care au forțat-o să iasă, din nou, din circuit? La fel.. Greu, dar nu imposibil.