Simona Halep, mesaj manifest pentru toți românii. Ce a transmis marea campioană

Simona Halep este în top 10 WTA încă din februarie 2014

Simona Halep s-a alăturat campaniei „Cumpără de lângă tine”, iniţiată sponsorul ei, Banca Transilvania. Astfel, sportiva de pe locul 2 mondial îi îndeamnă pe toţi românii să facă achiziţii de la micile afaceri din cartier. Pentru a sprijini firmele de cartier din România în această perioadă foarte dificilă. Cu numeroase restricţii provocate de pandemia de coronavirus.

Simona Halep a câştigat trei turnee WTA în 2020, dar a dezamăgit cu eşecul din turul 3 de la Roland Garros

„Cred că aţi văzut deja iniţiativa BT. Practic, au dat drumul unui challenge în care ne invită pe toţi să cumpărăm de la bussinesuri locale. Afaceri de cartier, de pe strada noastră. Şi eu cred că este un lucru foarte bun şi necesar în perioada aceasta. Practic, aşa îi ajutăm pe ei, pe ai noştri, şi în acelaşi timp toată România. Vă provoc şi pe voi, alegeţi-vă magazinul, o afacere exact de lângă voi, şi arătaţi-ni-l şi nouă”, a spus Simona Halep într-o postare pe contul ei de Facebook.

2020 a fost un an serios afectat de pandemia de coronavirus, iar calendarul WTA nu a făcut excepţie. Simona Halep a participat la doar şase turnee, dintre care a câştigat trei. Deşi are doar trei înfrângeri, sezonul româncei nu poate fi considerat unul de excepţie. În special din cauza eşecului neaşteptat din turul 3 de la Roland Garros. La celălalt turneu de Grand Slam la care a participat, Australian Open, Simona Halep a fost eliminată în semifinale. Un alt minus este legat de primul turneu al anului, la Adelaide, unde jucătoarea de pe locul 2 mondial a câştigat un singur meci.

La plusuri intră în special trofeul obţinut la Roma, turneu de categorie Premier 5. Au mai fost succesuri şi la Dubai şi Praga, dar acestea au fost competiţii ceva mai slab cotate. Primul de categorie Premier, iar al doilea de categorie International. Simona Halep este aşteptată să revină pe terenurile de tenis în luna ianuarie, când ar urma să participe la Australian Open 2021. Organizatorii au anunţat că vor face eforturi pentru a disputa competiţia conform programului. Chiar dacă autorităţile din statul Victoria nu sunt dispuse să renunţe la chiar toate restricţiile care sunt impuse celor care merg în Australia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI