Interdicţie pentru Simona Halep la Melbourne! Participarea la Australian Open, în pericol

Interdicţie pentru Simona Halep la Melbourne! Participarea la Australian Open, în pericol
Simona Halep nu a câștigat niciodată Australian Open. Finala din 2018 este cel mai bun rezultat al ei la Melbourne

Sezonul de tenis în Australia este în mare pericol, după anunţul făcut de oficialităţile statului Victoria. O interdicţie pentru jucătorii care ar fi dorit să meargă spre Melbourne încă din luna decembrie. Inclusiv directorul competiţiei, Craig Tiley, le recomandase jucătorilor să facă deplasarea înaintea Crăciunului. Asta pentru a putea trece cu bine peste perioada obligatorie de carantină, iar apoi să poată juca şi un turneu de pregătire înainte de Australian Open.

Doar că anunţul făcut de autorităţile locale schimbă total datele problemei. Sunt şanse mari ca turneele pregătitoare pentru Australian Open să fie anulate. Ba chiar mai mult, dacă vor continua să apară restricţii, primul Grand Slam din 2021 ar putea fi pus în pericol. Fie s-ar putea ajunge la anulare, aşa cum s-a întâmplat cu Wimbledon 2020. Fie competiţia va fi sărită de mulţi dintre jucătorii de top, aşa cum s-a întâmplat şi cu US Open 2020. Inclusiv Simona Halep a ales să nu facă deplasarea la New York.

Simona Halep a anunţat condiţiile în care ar accepta să participe la Australian Open. Organizatorii întâmpină unele probleme

Pentru moment, Craig Tiley rămâne optimist şi spune că aşteaptă noi detalii legate de o posibilă carantinare în ianuarie. Ba mai mult, australianul a explicat că jucătorii trebuie să privească partea bună a lucrurilor. Aceea că vor putea petrece Crăciunul şi Revelionul alături de familii. Pe de altă parte, pare evident că sezonul competiţional este în pericol. Dacă jucătorii se vor carantina la începutul lui ianuarie, e clar că nu vor avea timp să mai dispute şi un turneu pregătitor. Asta pentru că pe 18 ianuarie s-ar da startul la Australian Open. Şi aici pot apărea probleme dacă oficialii din statul Victoria vor continua cu restricţiile.

„Toți jucătorii vor veni aici la mijlocul lunii decembrie. Şi se vor supune unei perioade de două săptămâni de carantină înaintea începerii verii (n.r. vară în Australia). Vor avea patru-cinci săptămâni în care vor juca tenis. Toată lumea trebuie să completeze formularul primit, e necesar înainte de a primi viza. Fiecare jucător și jucătoare din top 100 și-a arătat dorința de a călători înspre Australia”, spunea Craig Tiley, director Australian Open, în urmă cu doar câteva zile

Planul său a fost dat peste cap de restricţiile anunţate de autorităţile statului Victoria. Iar Simona Halep, care a mai sărit un turneu de Grand Slam, nu pare dispusă să meargă în orice condiţii la Melbourne.

„Dacă va fi ca la Paris, o bulă, voi merge la Australian Open, în condiții de maximă securitate sanitară. Dacă nu pot să mă antrenez timp de 2 săptămâni, evident că nu pot să joc”, spunea Simona Halep la conferința de presă de după ultimul ei meci, cu Iga Swiatek, la Paris.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI