Simona Halep, mărturisiri uimitoare despre idolul ei: „Când eram mai mică, încercam să o copiez”

La 28 de ani, Simona Halep nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este un star al tenisului mondial, care a ajuns în top cu multă trudă. În drumul său spre marea performanță a fost inspirată de o jucătoare din circuitul profesionist, pe care în dese rânduri a încercat să o copieze.

Simona Halep, mărturisiri uimitoare despre idolul ei

Simona Halep, locul 2 WTA, a vorbit deschis despre idolul pe care l-a avut dinainte de lua titlul la junioare la Roland Garros, de la care s-a inspirat, i-a copiat mișcările și chiar dacă nu i-a reușit întotdeauna, campioana noastră nu s-a dat bătută. Constănțeanca a fost impresionată de lovitura de rever a belgiencei Justine Henin, jucătoarea care domina circuitul profesionist la mijlocul anilor 2000, cu cele șapte titluri de Grand Slam cucerite între 2003 și 2007, la care se adaugă și cununa cu lauri la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004. Jucătoarea care a petrecut 117 săptămâni pe prima poziție a clasamentului WTA, unde se instalase în octombrie 2003, a impresionat-o maxim pe Simona Halep.

„Este o plăcere să vorbesc cu idolul meu. Când eram mai mică, încercam să o copiez, trebuie să recunosc”, a declarat Simona Halep în cadrul podcastului „Tennis Legends”, de la Eurosport.

Simona Halep a spus cu convingere că iubește lovitura de rever a belgiencei: „În primul rând, suntem de aceeaşi înălţime şi mi-am zis «Am şansa să reuşesc!» Şi lovitura de rever – chiar dacă nu am rever cu o mână -, iubesc backhand-ul tău, Justine”.

Apropierea de fileu, stresul Simonei Halep

Simona Halep a continuat cu mărturisirile în cadrul podcastului de la Eurosport.

„De asemenea, am copiat şi mişcarea ei, deoarece a avut mereu picioare puternice şi a jucat foarte aproape de linia de fund. Am încercat să copiez asta, dar nu mi-a ieşit perfect, pentru că de multe ori eram mult mai în spatele liniei, dar aveam asta în cap şi ştiam că este cel mai bun lucru de făcut când nu eşti foarte înalt”, a mărturisit Simona Halep.

După ce starul belgian a fost de acord că Simona ar putea avansa mai mult în teren, sportiva noastră a continuat: „Și la fileu, nu? Toată lumea îmi spune! Devin stresată când mă apropii de fileu!

Simona Halep, 28 de ani, nu a mai disputat un meci oficial din 22 februarie, când a învins-o pe Elena Rybakina în finala turneului de la Dubai. Cu acel prilej, constănțeanca și-a trecut în palmares al 20-lea trofeu cucerit în circuitul WTA, în întreaga carieră.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI