Cum vrea Simona Halep să aducă o mare reușită României. Colega ei a dat-o de gol

Cum vrea Simona Halep să aducă o mare reușită României. Colega ei a dat-o de gol
Cum vrea Simona Halep să aducă o mare reușită României. Colega ei a dat-o de gol

Simona Halep mai trebuie să aștepte până să își ducă la îndeplinire un plan măreț. Totul este vorbit în detaliu.

Cum vrea Simona Halep să aducă o mare reușită României

Dacă în 2016, de teama virusului zika, Simona Halep nu a mai participat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, campioana vizează prezența la competiția supremă de la Tokyo, amânată penttru anul viitor, din cauza pandemiei. Câștigătoarea turneelor de Grand Slam de la Roland Garros și de la Wimbledon nu vrea doar o simplă prezență, ci una care să și puncteze pentru România. Simona Halep a anunțat că vrea să joace în toate cele trei probe, la simplu, dublu și dublu mixt, la această din urmă probă urmând să facă pereche, cel mai probabil, cu Horia Tecău. Pentru proba de dublu, colega sa de la fileu va fi Irina Begu, care „a dat din casă” câteva dintre planurile celor două.

„Sunt multe echipe foarte bune, vor participa jucătorii de top. Nu va fi ușor, dar cred că am putea obține două medalii. Mi-aș dori să obțin la simplu medalie, dar mă gândesc și la dublu, oricare ar fi, nu m-aș supăra.

Noi așa am vorbit, eu cu Simona, să jucăm împreună. Când se vor relua turneele, vom începe să pregătim concret proba de dublu de la Jocurile Olimpice”, a declarat Irina Begu, la TVR.

Vor începe pregătirile pentru medalia olimpică

Cum tenisul se înscrie pe lista disciplinelor în care țara noastră își pune speranțe pentru Jocurile Olimpice, se va acorda atenție maximă perioade pregătire ce va începe odată cu reluarea întrecerilor după pandemia de coronavirus. Irina Begu și Simona Halep nu au fost întotdeauna prietene, au mai existat și momente tensionate între cele două. Însă Irina susține că s-a inspirat mult de la Simona și asta a ajutat-o enorm.

„Cred că noi ca români așa suntem formați, să punem presiune pe noi, de a ne certa foarte mult, de a fi foarte duri cu noi, iar asta ca sportiv nu te ajută. În tenis ai multe săptămâni în care pierzi în primul tur și e normal să accepți înfrângerile și să iei ce e mai bun din acel eșec. Înainte nu făceam acest lucru, dar nici acum nu îmi este ușor să trec peste o înfrângere, dar mi-am găsit plăcerea de a juca tenis. Am nevoie de o oră să mă liniștesc după orice înfrângere, dar încerc să progresez și să mă relaxez”, declara Irina Begu, nu cu mult timp în urmă.

Simona Halep și Irina Begu au câștigat în 2018 turneul de la Shenzhen, în proba de dublu.

Simona Halep, 28 de ani, a fost desemnată portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Președintele COSR, Mihai Covaliu, a făcut această propunere în toamna anului trecut.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI