Simona Halep, întrebată cum poate câștiga la Roland Garros. Răspunsul neașteptat al fostului lider mondial

Simona Halep, întrebată cum poate câștiga la Roland Garros. Răspunsul neașteptat al fostului lider mondial
Simona Halep va juca joi în turul 2 al turneului de la Roland Garros pe care l-a câștigat în 2018

Simona Halep, întrebată cum poate câștiga la Roland Garros. Fostul lider mondial a debutat cu o victorie chinuită în diția din acest an a turneului de Grand Slam. Românca a triumfat pe zgura pariziană în 2018 și a mai jucat două finale, în 2014 și 2017. Simona Halep a fost întrebată după meciul din prima rundă despre eventuala recâștigare a trofeului și a dat un răspuns ce a făcut-o și pe ea să râdă.

Simona Halep, întrebată cum poate câștiga la Roland Garros

Simona Halep, întrebată cum poate câștiga la Roland Garros. Fostul lider mondial a debutat neconvingător în actuala ediție a turneului de Grand Slam. Românca a depășit-o pe debutanta germană Nastasija Schunk (167 WTA) cu 6-4, 1-6, 6-1, într-un joc în care a fost adesea depășită de tânăra nemțoaică.

Simona Halep a mărturisit că obiectivul său este să joace mai bine în turul următor. Ea a precizat că pe viitor s-ar putea să dialogheze cu publicul în limba franceză, lucru ce l-a nemulțumit pe Patrick Mouratoglou.

„Să joc mai bine în turul următor este obiectivul meu acum. Mă concentrez asupra acestui lucru, vreau să dau totul pe teren în fiecare meci și să lupt, așa cum am făcut azi.
Roland Garros e un turneu special pentru mine pentru atmosferă, mă bucur că lumea mă susține de fiecare dată. Acum am un antrenor francez și probabil că o să învăț limba și o să putem vorbi franceză în viitor aici”, a spus Simona Halep la finalul partidei.

Răspunsul neașteptat al fostului lider mondial

Simona Halep n-a făcut un secret, la începutul colaborării cu Mouratoglou, că și-ar dori să mai câștige un turneu de Grand Slam. Preferabil, chiar pe cel de la Roland Garros, turneul său favorit.

Halep a fost întrebată la conferința de presă ce a urmat partidei din primul tur despre cum crede că ar putea să mai câștige turneul. Românca a dat un răspuns care a făcut-o și pe ea să râdă.

„Trebuie să câştig toate meciurile pe care le am de jucat (n.r.  – Halep a izbucnit în râs). Am nevoie să joc cât de bine pot, să fiu încrezătoare în fiecare meci. Dar pentru moment mă gândesc doar la meciul următor. Apoi, dacă îl voi câştiga, mă voi raporta la următoarea partidă. O iau pas cu pas. Pun presiune enormă pe mine, pentru că îmi place presiunea, mă ajută să progresez, mă ajută să fiu concentrată”, a declarat numărul 19 mondial, conform Eurosport.

În turul 2 întâlnește o chinezoaică

În turul 2, Simona Halep o va întâlni pe chinezoaica Qinwen Zheng (locul 74 WTA) pe care a mai învins-o în două seturi la începutul anului, la Melbourne Summer Set, turneu pe care l-a și câștigat. Partida va avea loc joi, la o oră ce urmează să fie anunțată de organizatori.

„Cred că am jucat cu ea o dată. E super-tânără, joacă foarte bine, aşa cum o fac multe alte jucătoare. Nu mai ţin bine minte partida cu ea, o să mă uit la meci, cred că am jucat pe hard dacă nu mă înşel. Va fi diferit, sunt ani diferiţi, suprafeţe diferite, noi ca jucătoare suntem diferite. Fiecare meci de aici e o provocare, dar e normal, vorbim de un Grand Slam. Dar sunt aici pentru a răspunde acestor provocări. Vreau să mă concentrez pe jocul meu şi să dau tot ce pot, apoi vom vedea unde ajung”, a mai spus Halep, potrivit aceleiași surse.

Simona Halep a intrat deja în posesia unui cec de 86.000 de euro. Suma se poate mări până la 125.800 de euro, dacă va trece de Zheng. În turul 3 adversară îi poate fi letona Jelena Ostapenko, cea care a învins-o în finala din 2017.