Simona Halep, încântată de noua elevă a lui Darren Cahill. Pe cine antrenează australianul

Simona Halep, încântată de noua elevă a lui Darren Cahill. Pe cine antrenează australianul
Simona Halep, încântată de noua elevă a lui Darren Cahill. Pe cine antrenează australianul

Simona Halep, încântată de noua elevă a lui Darren Cahill. Luna trecută, a surprins anunțul făcut de dubla campioană de Grand Slam despre încheierea colaborării cu antrenorul australian care i-a fost alături în ultimii 6 ani. Deși mai luaseră un an de pauză, la finalul lui 2018, cei doi deveniseră un duo ce părea de nezdruncinat încă multă vreme. Acum, Cahill are o nouă elevă, iar Simona Halep și-a manifestat deplina aprobare față de respectiva colaborare.

Simona Halep, încântată de noua elevă a lui Darren Cahill

Simona Halep este încântată de noua elevă a lui Darren Cahill. Fostul lider mondial și antrenorul de 50 de ani au avut o relație profesională fructuoasă, începând cu 2015. Australianul nu doar că a dus jocul lui Halep la un alt nivel tehnico-tactic, dar a știut să-i tempereze și izbucnirile nervoase. Calmul, tactul, dar și respectul impuse de Cahill au făcut-o pe jucătoarea din Constanța o adevărată forță.

Simona Halep a devenit, avându-l alături pe Darren Cahill, numărul 1 mondial, în octombrie 2017. Dar a câștigat și primul ei Grand Slam, în 2018, la Roland Garros. A urmat, în toamna aceluiași an, o primă „pauză de colaborare”. Cahill a dorit să stea mai multă vreme alături de familia sa din Australia. Dar chiar dacă a triumfat în 2019, la Wimbledon, cu Daniel Dobre în postura de antrenor, Simona Halep a fost nerăbdătoare să reia colaborarea cu Cahill, după un an de pauză.

Pe cine antrenează australianul

Simona Halep a avut un 2021 teribil de dificil. Accidentările au dus-o în postura de a ieși din top 10 mondial și la renunțarea la numeroase turnee majore. În plus, pandemia, restricțiile din fiecare țară au făcut deplasările tot mai anevoioase și pentru Cahill. Cu toate acestea, anunțul Simonei de încetare a colaborării cu australianul, de luna trecută, după US Open, tot a fost o surpriză. Ca și absența acestuia de la căsătoria Simonei cu Toni Iuruc.

Au fost șase ani plini, deosebiţi. E un om extraordinar. Doar relaţia profesională s-a întrerupt. Anul acesta a fost greu, cu pandemia. Nu a fost acasă deloc nouă luni de zile. Trebuia să stea acasă ”off-season”. Cred că s-a uzat un pic partea profesională şi de comun acord am hotărât să ne oprim.

A ajuns la sfârşit relaţia. Am avut un gol în stomac şi el la fel. Mi-a părut rău. Suntem prieteni foarte buni, mă bucur că am câştigat un prieten. Nu a venit la nuntă pentru că soţia lui nu putea părăsi Australia. A rămas că dacă pandemia se va duce la anul, îi aştept cu mare drag (n.r.- la cununia religioasă)”, a spus Simona Halep cu acel prilej.

Darren Cahill s-a reîntors la soția și cei doi copii ai lor: Tahlia (17 ani) și Benjamin (20 de ani). Amândoi practică tenisul, așa că australianul a devenit chiar antrenorul fiicei sale, Tahlia. Un motiv în plus pentru a rămâne mai mult alături de familie. Tehnicianul a postat pe Instagram o fotografie alături de noua sa elevă. Iar Simona Halep și-a manifestat încântarea pentru noua colaborare comentând printr-o inimioară în dreptul postării. Un semn clar că românca nu are motive de nemulțumire în privința noii și ineditei eleve a fostului său antrenor.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI