Simona Halep, în pericol să nu poată participa nici la turneul de la Praga! Anunțul făcut de oficialii cehi

Revenirea Simonei Halep în circuitul WTA s-ar putea amâna încă o dată!

Simona Halep și-a amânat revenirea în circuitul WTA, după ce a decis să spună pas turneului de la Palermo. Românca a fost inițial înscrisă la competiția din Sicilia, dar a decis că riscurile sunt prea mari. Din cauza pandemiei de coronavirus, a ales să nu mai călătorească în Italia. Asta la scurt timp după ce oficialii Italieni anunțau restricții importante pentru românii care merg în „Cizmă”. Organizatorii au obținut o derogare pentru Halep, dar românca a tot a refuzat participarea.

România, trecută de Cehia pe lista roșie a țărilor cu risc mare de infectare cu noul coronavirus! Mai merge Halep la Praga?

Astfel, revenirea în circuitul WTA ar urma să se facă în Cehia. Simona Halep este înscrisă pentru turneul WTA International de la Praga, care ar urma să debuteze pe 10 august. Doar că o decizie de ultima oră luată de autorităților din Cehia pune în mare pericol prezența Simonei la turneu. Începând de luni, ora 00:00, România va fi trecută pe lista roșie a țărilor cu risc mare de infectare cu noul coronavirus.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile cehe au revizuit condiţiile de intrare în Republica Cehia, în funcţie de statele de provenienţă, acestea fiind clasificate pe două categorii: verde (risc scăzut de infectare) şi roşu (risc înalt de infectare), iar România va fi inclusă, începând cu data de 3 august 2020, ora 00:00, pe lista roşie. Clasificarea statelor în cele două categorii face obiectul unei reevaluări permanente, bazată pe evoluţia situaţiei epidemiologice din fiecare stat”, au transmis reprezentanţii MAE duminică, într-un comunicat de presă.

Cel mai probabil, Simona Halep ar urma să primească și din partea cehilor o derogare pentru a nu sta în carantină. Chiar și în aceste condiții, rămâne de văzut ce decizie va lua fostul lider mondial. Halep nu a mai jucat niciun meci oficial din luna februarie, când se impunea în finala de la Dubai.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI