Halep a ales bine, dar opt românce sunt în pericol! O jucătoare de la Palermo, testată pozitiv cu noul coronavirus

Simona Halep pare să fi luat o decizie bună în momentul în care a ales să nu meargă la Palermo

Restartul în circuitul WTA nu este unul lipsit de primejdii pentru jucătoarele implicate. Oficialii turneului de la Palermo au anunțat că o jucătoare a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. Identitatea sportivei nu a fost dezvăluită inițial, dar ulterior s-a aflat că este vorba despre Viktoria Tomova, din Bulgaria, locul 130 WTA. Aceasta a fost exclusă din competiție.

Italienii asigură că jucătoarea a fost plasată în izolare și că nu a luat contact cu restul participantelor la competiție. Simona Halep a fost înscrisă și ea pentru turneul din Sicilia, dar a declinat în ultima clipă prezența. Totuși, nu mai puțin de opt jucătoare din România vor concura la Palermo, în probele de dublu și de simplu.

Viktoria Tomova a fost testată pozitiv cu noul coronavirus! Opt jucătoare din România, pericol de infectare în Palermo

Elena Gabriela Ruse și Ioana Laura-Paar au meciuri programate în această seară, în calificările competiției. Cea de-a doua este implicată și în proba de dublu a competiției. Acolo unde România mai are alte trei reprezentante, pe Cristina Dinu, Raluca Olaru și Andreea Mitu. Iar Sorana Cîrstea, Irina Begu și Patricia Țig sunt calificate direct pe tabloul principal al competiției.

Turneul de la Palermo, de categoria International, este dotat cu premii totale în valoare de 225.000 de dolari. Meciurile de pe tabloul principal vor începe de luni. Organizatorii au asigurat că nu se pune problema ca turneul să fie anulat după acest caz de coronavirus.

Asta deși conform unui articol al celor de la Marca, pericolul de infectare este unul uriaș pentru participantele la competiție. Asta pentru că jucătoarele locuiesc în același hotel cu turiști care nu poartă mască și nu sunt testați. De asemenea, micul-dejun este servit în aceeași sală atât pentru jucătoarele care participă la competiție, cât și turiștii care se află în această perioadă în hotelul din Sicilia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI