Simona Halep îl face pe Darren Cahill să-și trădeze țara. Australianul a recunoscut, în premieră

Simona Halep îl face pe Darren Cahill să-și trădeze țara. Australianul a recunoscut, în premieră

Simona Halep colaborează de câțiva ani, cu o mică întrerupere, cu antrenorul Darren Cahill. Colaborarea care i-a adus trofee importante campioanei noastre, l-a pus în încurcătură pe antrenorul australian.

Dilema lui Darren Cahill: „Ca australian mi-ar fi foarte greu”

Simona Halep are o relație bună cu antrenorul său, Darren Cahill. Australianul i-a fost alături campioanei noastre și a îndrumat-o în multe rânduri, a sprijinit-o în momentele de cumpănă. Antrenorul a fost impresionat de modul cum este văzută Simona Halep în România, de admirația de care are parte. Și nu doar atât, a fost impresionat de țara noastră, el venind cu familia în vizită aici. Apropierea de Simona Halep și de România îl pun însă pe antrenorul australian într-o mare încurcătură.

Acesta a mărturisit că i-ar fi fost foarte greu să-şi aleagă o favorită între Australia şi România, dacă cele două ar fi jucat finala de FED Cup de anul trecut. Și probabil că ar fi ținut cu România.

„Ca australian mi-ar fi fost greu, dar lucrez cu Simona. Legătura mea cu ea e una puternică, de asemenea și cu România. Chiar dacă nu mi-ar fi fost ușor să iau o decizie, aș fi susținut-o pe Simona și echipa Românei“, a declarat Darren Cahill pentru Digi Sport.

În 2019, echipa de FED Cup a României a ajuns până în semifinalele competiției, fiind stopată de Franța. Dacă ar fi trecut de Franța, România ar fi întâlnit Australia, țara natală a lui Darren Cahill.

A făcut-o să plângă la un Grand Slam

Se întâmpla în 2017, la US Open, după un meci pierdut de Simona Halep în fața Mariei Șarapova, în primul tur al turneului. Rusoaica a făcut un meci mare și, în ciuda faptului că la un moment dat campioana noastră a părut că revine puternic în meci, în cele din urmă a cedat, scor 4-6, 4-6, 3-6. Evident, Simona a fost dezamăgită și a vrut să afle părerea antrenorului său, iar tehnicianul australian, de altfel un bun pedagog, a început să-i explice, însă campioana noastră a izbucnit în plâns și a plecat la vestiare. Darren Cahill a dezvăluit acel moment în care a făcut-o pe Simona Halep să plângă, recunoscându-și într-un fel greșeala, pe care a încercat ulterior să o repare.

„După meci i-am spus că a luptat formidabil, că sunt mândru de cum a tras de ea. Apreciam că a dat totul pe teren și că asta e cel mai important, indiferent de rezultatul partidei. Imediat ea m-a întrebat cum a jucat din punct de vedere tactic, unde a greșit.

Eu ar fi trebuit să îmi mușc limba, să îi spun că nu e nicio problema și că vom discuta despre asta cu altă ocazie. Dar eu i-am zis ‘Nu ai făcut bine asta, ai greșit acolo, nu ai ales bine atunci’ și tot așa. După câteva minute în care m-a ascultat, i-au dat lacrimile și a plecat la vestiare”, a spus Darren Cahill.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI