Simona Halep e radicală. Ce vrea să facă după ce a scăpat de blocajul la spate

Simona Halep e radicală. Ce vrea să facă după ce a scăpat de blocajul la spate
Simona Halep, a ajuns până în finala turneului WTA 250 - Transylvania Open, desfășurat la Cluj Napoca

La finalul acestei luni Simona Halep, fosta jucătoare numărul 1 WTA, a participat la Transylvania Open, desfășurat la Cluj. După un parcurs aproape impecabil, jucătoarea română se califica în finala turneului. Din păcate, datorită unor dureri la spate, Simona avea să piardă finala în fața jucătoarei Anett Kontaveit, care a dispus de Simona Halep, în două seturi, cu scorul de 6-2, 6-3. Acum, se pare că și-a revenit și este pregătită pentru turneul din Austria.

Simona Halep la un pas de a câștiga primul turneu din Ardeal

Primul turneu WTA 250 de la Cluj Napoca, Transylvania Open, s-a desfășurat în perioada 23 – 31 octombrie, iar cap de afiș au fost Simona Halep și micuța Emma Răducanu.

Fenomenul britanic de doar 18 ani, Emma Răducanu, avea să câștige primul meci  în fața jucătoarei Polona Hercog, cu 4-6, 7-5, 6-14, după trei seturi. Ulterior a mai câștigat în fața Anei Bogdan, cu 6-3, 6-4, dar a ieșit din competiție după înfrângerea suferită în fața jucătoarei Marta Kostyuk, cu 2-6, 1-6.

De cealaltă parte, deși se spera la măcar o întâlnire între Simona Halep și Emma Răducanu, fosta numărul 1 WTA a câștigat toate meciurile jucate, ajungând până în finala turneului clujean.

„Este un vis devenit realitate pentru mine”

În ultimul act al competiției, Simona Halep a întâlnit-o pe jucătoarea din Estonia, Anett Kontaveit. Înainte de meciul din finală, Simona Halep a avut câteva lucruri de declarat, amintind că a fost un an greu pentru toată lumea, și mai ales pentru organizatorii de turnee importante de tenis.

„A fost un an greu, nu mă așteptam să joc o finală anul acesta, indiferent unde. Am avut încredere, am muncit din greu. Am fost fericită pe teren. Când ești într-o dispoziție bună, joci mai bine.

Este un vis devenit realitate pentru mine, mi-am dorit să ajung în finală. Este turneul meu de casă, mereu joc bine când vin aici. Sunt motivată, sunt fericită și abia aștept să joc finala de mâine.”, declara Simona Halep înaintea finalei.

Din păcate finala Transylvania Open nu a intrat în palmaresul jucătoarei noastre cu o victorie. Simona Halep a pierdut meciul cu 6-2, 6-3. Se pare că unul din motivele pentru care nu a dat același randament ca și până la acel moment, au fost durerile de spate pe Simona Halep le-a acuzat la un moment dat.

Simona pregătită de turneul de la Linz

După finala pierdută al Cluj, Simona a anunțat că va pleca la turneul din Austria, din orașul Linz, spunând că nu mai are dureri la spate și că este pregătită să facă față provocărilor.

Cât despre revenirea sa în primul eșalon mondial, Simona Halep declară că nu se gândește la asta, și nici nu are așteptări prea mari.

„Da, sunt OK! M-am recuperat, n-a fost o accidentare, a fost doar un blocaj cum am mai avut. Normal, în câteva zile îmi trece. Sunt bine acum! Vreau meciuri și sper să câștig câteva ca să îmi pot intra din nou în ritm.

Îmi doresc să joc bine, la fel ca la Cluj, și să mă bucur! Până la urmă e ultimul turneu și nu am nicio așteptare majoră. Cred că sunt departe de Top 20, nu cred că m-ar ajuta nici măcar titlul de la Linz.

Pot spune că nu mă interesează foarte tare clasamentul în momentul de față. Mă interesează să îmi revin la ritmul meu și la nivelul pe care sunt convinsă că îl pot atinge din nou”, declară Simona Halep înaintea plecării în Austria.