Emma Răducanu vrea să calce pe urmele Simonei Halep. Mutarea sigură care îi poate aduce un succes uriaș

Emma Răducanu vrea să calce pe urmele Simonei Halep. Mutarea sigură care îi poate aduce un succes uriaș
Emma Răducanu ar putea să-i calce pe urme Simonei Halep în privința antrenorului

Emma Răducanu vrea să calce pe urmele Simonei Halep. Câștigătoarea de la US Open a ajung pe locul 21 WTA. Jucătoarea britanică cu tată român este chiar înaintea Simonei Halep, clasată pe 22. Ambele vor lua startul în turneul de la Linz, săptămâna viitoare. Emma Răducanu, care a participat și la Transylvania Open, nu are antrenor și a declarat că învață să se antreneze singură. Dar ea s-ar putea să-i calce pe urme, în această privință, chiar idolului său, Simona Halep.

Emma Răducanu vrea să calce pe urmele Simonei Halep

Emma Răducanu vrea să calce pe urmele Simonei Halep. Jucătoarea britanică cu origini românești a fost senzația acstui an în tenisul mondial. Apărută, practic, de nicăieri, mai întâi la Wimbledon, adolescenta de 18 ani „a dat lovitura” la US Open. Ea a câștigat turneul de Grand Slam, fiind prima jucătoare care reușește o asemenea performanță venind din calificări. A surprins, după aceea, când a anunțat că renunță la colaborarea cu antrenorul Andrew Richardson, care i-a fost alături la marele triumf de la Flushing Meadows.

Simona Halep, la fel ca Emma Răducanu, a anunțat, tot după US Open, că încheie relația profesională cu australianul Darren Cahill. Ea a dat vestea printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

După șase ani minunați în care am lucrat împreună, eu și Darren am decis să încheiem colaborarea. Îți mulțumesc D pentru tot, pentru că m-ai făcut cea mai bună jucătoare de tenis și o persoană și mai bună”, a scris Simona Halep, în dreptul unei fotografii în care apare îmbrățișată alături de Darren Cahill.

Mutarea sigură care îi poate aduce un succes uriaș

Emma Răducanu și Simona Halep au participat amândouă la Transylvania Open. De data aceasta, Halep a fost asistată de noul antrenor, Adrian Marcu. În staff-ul româncei se mai află și tehnicianul Daniel Dobre, co-antrenor și pe vremea lui Darren Cahill și omul care i-a fost aproape la triumful de la Wimbledon, în 2019. Pe de altă parte, însă, Emma Răducanu nu a venit la Cluj cu un nou antrenor. Dimpotrivă, ea a declarat că învață să se antreneze singură și că nu e bine să fii dependent de cineva.

Sunt optimistă în privința unui nou antrenor, dar încă nu m-am decis. Lucrurile sunt însă în derulare. Cred că e grozav să ai un antrenor, dar când joci ești singură pe teren. Nu cred că e bine să devii dependent (n.r. – de un antrenor) Trebuie să te antrenezi de unu singur. Este ceva ce încerc să învăț”, a declarat Emma Răducanu, conform Daily Mail.

Dar performanțele jucătoarei britanice au fost modeste după succesul de la US Open, inclusiv la Cluj. Asta i-a făcut pe mulți să o îndemne pe Emma Răducanu să-și găsească grabnic un antrenor potrivit. Unul dintre aceștia este și fostul număr 4 ATP, Greg Rusedski (43 de ani). Acesta a declarat că britanica ar trebui neapărat să-i facă o ofertă chiar lui Darren Cahill, care e liber de contract după despărțirea de Halep.

„Eu, unul, l-aș suna de urgență”

Greg Rusedski crede că Emma Răducanu ar trebui să îi facă o ofertă serioasă antrenorului Darren Cahill (56 de ani).

Se vorbește mult despre Darren Cahill, așa că dacă l-ar putea aduce în echipa ei, cu contract pe termen lung, ar fi extraordinar! Eu, unul, l-aș suna de urgență să-l întreb dacă e dispus să facă asta! Trebuie să găsească antrenorul potrivit pentru ea.

Dar și Darren trebuie să-și dorească să facă treabă. Are munca lui în media pe care îi place să o facă în acest moment. Are familia sa și trăiește în Australia în aceste zile, așa că trebuie să găsească o modalitate prin care să-l convingă.

Cunoscându-l pe Darren, și-ar dori un angajament pe termen lung! Are experiență, are CV și a reușit totul în tenis, așa că ar trebui să se afle în fruntea listei”, a declarat Greg Rusedski, într-un interviu acordat pentru Sky Sports.

La ora actuală, Cahill se ocupă de pregătirea fiicei sale, Tahlia (17 ani) care ar dori să facă o carieră în tenis. Asta, după ce în 2019 a dorit să-i fie mai aproape și fiului, Benjamin (20 de ani), pasionat, de asemenea, de tenis. Dar o ofertă primită de la Emma Răducanu ar fi, probabil, o provocare tentantă pentru antrenorul australian. La fel cum a fost și „aventura” profesională trăită lângă Simona Halep.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI