Simona Halep, „distrugătoarea” unui mit. Ce a spus un fost lider mondial despre rivalitatea cu Serena Williams

Simona Halep, „distrugătoarea” unui mit. Ce a spus un fost lider mondial despre rivalitatea cu Serena Williams
Simona Halep a fost una dintre jucătoarele care, prin victoria asupra Serenei Williams într-o finală de Grand Slam, au dovedit că aceasta nu mai este invincibilă

Simona Halep, „distrugătoarea” unui mit. Jucătoarea din Constanța se află deja în Australia, unde pregătește debutul în noul sezon. La Australian Open, numărul 20 WTA nu o va mai avea de înfruntat pe Serena Williams. Cea considerată drept cea mai bună jucătoare din istorie, a anunțat că nu e pregătită să ia startul la primul turneu de Grand Slam al anului. De 5 ani, ea încearcă să devină și tenismena cu cele mai multe trofee de Mare Șlem. Dar nu a reușit, inclusiv din cauza Simonei Halep.

Simona Halep, „distrugătoarea” unui mit

Simona Halep, „distrugătoarea” unui mit. Fostul lider mondial se pregătește de startul noului sezon. Halep va debuta în 2022 într-un turneu WTA 250 ce va avea loc între 4-9 ianuarie, la Melbourne. Ea se va muta apoi la Sydney, la o altă competiție „de încălzire” pentru Australian Open.

Simona Halep a fost eliminată, în ediția din acest an, în sferturile de finală de la Grand Slam-ul australian, de Serena Williams. Acum, cea considerată cea mai mare tenismenă din istorie a declarat forfait. Williams a anunțat că nu se simte pregătită pentru a evolua la Melbourne.

De 5 ani, Serena Williams (40 de ani) tot încearcă să mai câștige un turneu de Mare Șlem. A adunat deja 23, cu doar unul mai puțin decât deținătoarea recordului, australiana Margaret Court (79 de ani), cu 24 de astfel de trofee. Court a fost o mare jucătoare care a dominat copios tenisul feminin în anii 60 și începutul anilor 70.

Ce a spus un fost lider mondial despre rivalitatea cu Serena Williams

Simona Halep (30 de ani) a fost printre cele câteva jucătoare care au împiedicat-o pe Serena Williams să-și atingă ținta. Acum 5 ani, americana câștiga Australian Open 2017, ultimul turneu de Grand Slam adjudecat de ea. A luat o pauză, pentru a da naștere unei fetițe, în septembrie 2017, apoi a mai atins 4 finale de Mare Șlem. Toate pierdute, printre care și cea de la Wimbledon 2019, în fața Simonei Halep, scor 2-6, 2-6 pentru campioana română.

Un alt fost număr 1 mondial, franțuzoaica Justine Henin (39 de ani), consideră că Simona Halep, alături de alte jucătoare, au contribuit la regresul Serenei Williams. Și, mai ales, au început să alunge teama efectivă ce le însoțea pe jucătoare înaintea unei confruntări cu Serena Williams

„Jucătoarele de tenis de acum nu știu sentimentul de forță pe care Serena îl emana asupra noastră în trecut. Pe atunci, jucătoarele se temeau de ea și pierdeau multe meciuri încă din vestiar. Cu zece ani în urmă era o adversară complet diferită, dar totul a început să se schimbe pentru ea în urmă cu trei ani, când a început să piardă finale de Grand Slam după ce a născut.

Naomi Osaka, Bianca Andreescu și chiar și Simona Halep au arătat în momente decisive că și ea are slăbiciuni. Iar zidul a început să se spargă puțin câte puțin. Astăzi, tinerele jucătoare nu au trac când o întâlnesc. În schimb, cele din generația mea aveau”, a spus Justine Henin, citată de tennisworldusa.org.

Alături de Simona Halep, cele care au mai învins-o pe Serena Williams în ultimele finale de Grand Slam, au fost Angelique Kerber (Wimbledon 2018), Naomi Osaka (US Open 2018) și Bianca Andreescu (US Open 2019). La ora actuală, Serena Williams ocupă locul 41 WTA, după un sezon plin de accidentări.