Simona Halep debutează în turneul din Dubai. Cine va fi adversara fostului lider mondial

Simona Halep debutează în turneul din Dubai. Cine va fi adversara fostului lider mondial
Simona Halep va debuta, luni, în turneul de la Dubai pe care l-a câștigat în 2015 și 2020

Simona Halep debutează în turneul din Dubai. Fostul lider mondial va lua startul, luni, în competiția WTA 500 pe care a câștigat-o de două ori, în 2015 și 2020. Fără un antrenor lângă ea, dar cu un nou sparring-partner, actualul număr 23 mondial o va înfrunta pe americanca Alison Riske. Simona Halep a învins-o în precedentele trei întâlniri directe pe jucătoarea de pe locul 53 WTA.

Simona Halep debutează în turneul din Dubai

Simona Halep debutează în turneul din Dubai. Fostul lider mondial va lua startul la primul dintre cele două competiții la care participă în zona Golfului, în această lună. Dubai Duty Free Tennis Championships se dispută în perioada 14-19 februarie, pe hard. Face parte din categoria WTA 500 și are premii totale în valoare de 703.580 de dolari.

Simona Halep a câștigat turneul în 2015 și 2020, iar ultima ediție i-a revenit ibericei Garbine Muguruza. Jucătoarea din Constanța nu va avea niciun antrenor lângă ea, după ce a decis să pună punct colaborării cu Adrian Marcu și Daniel Dobre.

„Nu am căutat un antrenor. Am un sparring (n.r. – partner) de la Academia Mouratoglou, o să vină cu mine la aceste turnee, să ne cunoaștem. În 2013, am fost în această situație și am fost OK. Am mai multă experiență acum și cred că o să fiu OK. Clasamentul chiar nu contează în momentul acesta, vreau doar să fiu sănătoasă și să joc cât se poate de bine”, a spus Simona Halep înainte de plecarea spre Dubai.

Cine va fi adversara fostului lider mondial

Simona Halep se va baza doar pe preparatorul fizic, Theo Cercel și pe maseurul Alex Tănase. În plus, ea va avea un nou partener de antrenament în persoana francezului Arnaud Restifo. Acesta are 25 de ani, este licențiat în științe sociale și management sportiv și provine din partea Academiei Patrick Mouratoglou, locul unde Halep vrea să își continue pregătire după turneele din Dubai și Doha.

„Este unul dintre turneele mele preferate pentru că l-am câştigat de două ori, am jucat meciuri foarte bune, aşa că abia aştept să înceapă. Este extraordinar să fie spectatori. Publicul ne dă energie. Este o nouă provocare de fiecare dată când vin aici. Îmi plac terenurile, îmi place atmosfera”, a spus Simona Halep, înaintea turneului de la Dubai, citată de hotnews.ro.

Simona Halep o va întâlni în primul tur pe americanca Alison Riske (31 de ani, 53 WTA), deținătoarea a trei titluri WTA. Disputa dintre Halep și Riske va fi a treia de pe terenul central și nu va începe mai devreme de ora 17:00 (ora României). Cele două s-au duelat de trei ori în circuitul WTA, iar Halep s-a impus de fiecare dată.

Învingătoarea partidei dintre Simona Halep și Riske se va duela în turul al doilea cu spaniola Paula Badosa (favorită 3) sau cu o jucătoare venită din calificări.