România a dat lovitura la Australian Open 2022. Număr record de jucătoare acceptate, ca în fotbal!

România a dat lovitura la Australian Open 2022. Număr record de jucătoare acceptate, ca în fotbal!
Simona Halep deschide lista jucătoarelor române care vor lua startul la Australian Open 2022

România a dat lovitura la Australian Open 2022. Număr record de jucătoare acceptate, ca în fotbal! Primul turneu de Grand Slam al anului viitor va avea loc între 17-30 ianuarie, la Melbourne. El se va desfășura, ca și anul trecut, tot sub spectrul unor restricții și condiții medicale impuse sportivilor din cauza pandemiei. Țara noastră va fi bine reprezentată pe tabloul principal al competiției feminine.

România a dat lovitura la Australian Open 2022

UPDATE 14 decembrie. România a dat lovitura la Australian Open 2022. Număr record de jucătoare acceptate, ca în fotbal! Conform fostului jucător de tenis, Daniel Radu, țara noastră va avea o adevărată echipă de fotbal la primul Grand Slam al anului 2022. Pe tabloul principal se află deja 5 sportive: Simona Halep (20 WTA), Sorana Cîrstea (38 WTA), Irina-Camelia Begu (60 WTA), Jaqueline Cristian (71 WTA) şi Elena Gabriela Ruse (85 WTA).

Lor li se mai adaugă încă 6 jucătoare ce vor lua startul în calificările Australian Open. Este vorba de Ana Bogdan (119 WTA), Mihaela Buzărnescu (120 WTA), Irina Bara (137 WTA), Alexandra Cadanțu-Ignatik (207 WTA), Irina Fetecău (209 WTA), și Gabriela Talabă-Lee (218 WTA).

România a dat lovitura la Australian Open 2022. Primul Grand Slam al anului viitor va avea loc între 17-30 ianuarie. Competiția de la Antipozi va sta, ca și anul trecut, sub semnul restricțiilor și condițiilor impuse de organizatori din cauza pandemiei.

Astfel, la Australian Open 2022, vor putea participa doar jucătorii și jucătoarele care au făcută schema completă de vaccinare sau care au avut Covid-19 după data de 31 iulie 2021. De asemenea, vor fi acceptați și sportivii care vor prezenta o scutire care să ateste că nu se pot vaccina din rațiuni medicale.

Australian Open 2022 ar putea fi lipsit chiar de câștigătorii ediției din acest an. Deși apar pe lista participanților publicată, miercuri, de organizatori, Novak Djokovic și Naomi Osaka încă nu au și-confirmat prezența. Numărul 1 ATP s-a declarat împotriva obligativității vaccinării și nici nu a dezvăluit dacă el, personal, s-a imunizat. Nipona Naomi Osaka a avut un sezon grevat de probleme mentale, ea lipsind de la multe turnee din această cauză.

Ce jucătoare au fost acceptate deja

România va avea la Australian Open 2022, cel puțin 5 jucătoare pe tabloul principal. Astfel vor intra direct în competiție Simona Halep (20 WTA), Sorana Cîrstea (38 WTA), Irina-Camelia Begu (60 WTA), Jaqueline Cristian (71 WTA) şi Elena Gabriela Ruse (85 WTA). Este de așteptat ca și alte jucătoare românce să lupte în calificări pentru un loc pe tabloul principal.

Simona Halep și-a manifestat îngrijorarea față de situația noii variante, Omicron, a coronavirusului. Ea și-a anulat din această cauză participarea la un turneu demonstrativ din Africa de Sud, programat pentru 18 și 19 decembrie.

„Nu mai particip la niciun turneu! Stau acasă. Mă antrenez în București, nu plec. Doar în weekend, să mă relaxez. Sunt schimbări de la zi la zi, dar mai este o lună până la Australian Open. Sper să dispară carantina, nu-mi place deloc! M-ar încurca mental!

Am crezut că scăpăm de virus, dar a apărut această nouă versiune, care ne-a debusolat puțin. Am înțeles că nu este atât de periculoasă, din câte am citit. Sper să terminăm cu tot în viitorul apropiat, e stresant pentru toată lumea”, a spus Simona Halep, citată de prosport.ro.

Serena Williams (40 de ani), de 7 ori câștigătoare la Australian Open, nu va lua startul la marea competiție. Ea a comuniat că nu se simte pregătită fizic pentru un Grand Slam. Fostul lider mondial n-a mai jucat din turul 1 de la Wimbledon, când a abandonat din cauza unei probleme medicale. Anul trecut, ea o eliminase pe Simona Halep în sferturile de finală., dar în pierdut, în semifinale, la Naomi Osaka.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI