Simona Halep, program plin la debutul noului sezon. Unde va juca fostul lider mondial

Simona Halep, program plin la debutul noului sezon. Unde va juca fostul lider mondial
Simona Halep va lua startul în 2022, participând la 3 turnee pe continentul australian, inclusiv la Australian Open

Simona Halep, program plin la debutul noului sezon. Fostul lider mondial a avut, deși nu a mai jucat, un final de an plin. Ocupanta locului 20 WTA a renunțat să ia parte la turneul demonstrativ din Africa de Sud, dar se antrenează în București pentru startul din 2022. El se va produce pe continentul australian și va conține nu mai puțin de trei turnee.

Simona Halep, program plin la debutul noului sezon

Simona Halep, program plin la debutul noului sezon. Fostul lider mondial încheie un an plin de evenimente. Accidentările au determinat-o să rateze competiții majore. Halep a coborât în ierarhia mondială de pe locul 2 până pe 20. Totuși, a reușit să marcheze cel de-al 9-lea an consecutiv în care este clasată în Top 20 WTA.

Simona Halep a decis să nu ia parte la turneul demonstrativ ce era programat în Africa de Sud, în 18 și 19 decembrie. Soția lui Toni Iuruc s-a temut de apariția variantei Omicron a Covid-19. Ea a preferat să rămână în București unde s-a antrenat de zor, inclusiv de Ziua Națională.

Simona Halep a mai anunțat că va lua startul, în premieră, la turneul WTA 500 de la Charleston, SUA, după cum a anunțat creditonecharlestonopen.com. Acesta a fost prevăzut în 2021 cu premii de 565.530 dolari, a fost câștigat ultima dată de Veronika Kudermetova. Meciurile sunt găzduite de arena LTP Daniel Island și se joacă, un fapt unic în circuitul profesionist, pe zgură verde. Competiția se va disputa în perioada 2-10 aprilie 2022.

Unde va juca fostul lider mondial

Simona Halep a fost nominalizată recent pentru titlul de lovitura lunii de către WTA. Concret, este vorba despre prestația sa din meciul cu Gabriela Ruse, din primul tur al Transylvania Open, câştigat de Halep cu scorul de 6-1, 6-2.

Dubla câștigătoare de Grand Slam este nominalizată alături de Iga Swiatek, Conny Perrin, Camila Giorgi, Magda Linette, Garbine Muguruza, Angelique Kerber și Anett Kontaveit . Acestea pot fi votate de fani pe site-ul oficial al WTA.

Simona Halep a făcut cunoscut, pe contul de Instagram al echipei sale și programul pe care-l va avea în ianuarie, la debutul noului sezon. Românca va participa, mai întâi, la turneul Melbourne Summer Set, de categorie WTA 250, ce va avea loc între 4-9 ianuarie.

După aceea, va fi prezentă la Sydney, la Sydney Tennis Classic, turneu WTA 500, în perioada 10-15 ianuarie. Ambele competiții vor pregăti participarea la Australian Open, primul Grand Slam al anului. Acesta se va desfășura la Melbourne, în perioada 17-30 ianuarie.

În acest an, Simona Halep a ajuns până în sferturile de finală, unde a pierdut în fața Serenei Williams. România are cinci sportive acceptate direct pe tabloul principal de la Australian Open: Simona Halep (20 WTA), Sorana Cîrstea (38 WTA), Irina-Camelia Begu (60 WTA), Jaqueline Cristian (71 WTA) şi Elena Gabriela Ruse (85 WTA).