Simona Halep, bucurie uriașă. Iubita lui Toni Iuruc a primit vestea în toiul nopții

Simona Halep, bucurie uriașă. Iubita lui Toni Iuruc a primit vestea în toiul nopții
Neparticiparea la Indian Wells o poate avantaja

Numărul doi în ierarhia mondială, Simona Halep a primit titlul de cea mai bună jucătoare a lunii februarie, asta chiar dacă a jucatg un singur meci, la Dubai, pe care l-a și câștigat. Halep le-a depășit pe Aryna Sabalenka și Kiki Bertens, otrivit unui clasament întocmit de Asociația se Tenis Feminin.

Ce s-a întâmplat cu turneul de la Indian Wells

„Românca a câștigat cel de-al 20-lea turneu din carieră, la cea de-a 20-a ediție a turneului de la Dubai, după ce-a învins-o în finală pe Elena Rybakyna, într-o dispută încheiată după trei seturi dramatice”, scrie site-ul oficial WTA. In luna ianuarie, titlul de cea mai buna jucatoare a fost castigat de Sofia Kenin.

Un caz de coronavirus a dat peste cap toate planurile organizatorilor Indian Wells, care au decis anularea competiției. Cu câteva zile înainte, Simona Halep anunțase că renunță să mai participe la această prestigioasă competiție, din cauza accdientării la piciorul drept, care o obligă să meargă cu ajutorul unei cârje.

De fapt, neparticiparea Simonei la Indian Wells e chiar de bun augur pentru sportivă, pentru că asta ar fi putut s-o coste un loc în clasament. În 2019, Halep a fost eliminată în optimi și avea de apărat 120 de puncte WTA. Halep nu putea fi depăită decât de Karolina Pliskova (27 de ani, nr 3 WTA), dar cehoaica trebuia să câștige turneul.

Acum, toate jucătoarele pierd puncte la acel turneu, din cauză că turneul nu va mai avea loc. Lui Halep i se vor scădea 120 de puncte. La turneul de la Dujbai, Pliskova a pierdut 215 puncte.

Toate jucătoarele vor pierde puncte la turneul de la Miami, chiar dacă acesta nu a început încă

În clasamentul live, Simona apare că a pierdut 510 puncte și că are în total 5.566 de puncte. Halep a pierdut 120 de puncte pentru ediția de anul trecut de la Indian Wells, dar și cele 390 de puncte pe care le-a obținut în 2019 la Miami.

Turneul de la Indian Wells era programat pentru 12 martie – 22 martie. E urmat de turneul de la Miami, care va avea loc între 23 martie și 5 aprilie, puțin diferit față de anul trecut, când Miami a vut loc în perioada 16 – 31 martie. Jucătoarelor le-au fost scăzute puncte pentru turneul de la Miami, chiar dacă acesta nu a început. Ca urmare a acesto modificări, Ashleigh Barty, nr 1 mondial, a pierdut 1120 de puncte, iar Simona a recuperat 600 de puncte față de australiancă.