Simona Halep bate pasul pe loc. Ce poziție va ocupa în ierarhia WTA după Roland Garros

Simona Halep bate pasul pe loc. Ce poziție va ocupa în ierarhia WTA după Roland Garros
Simona Halep ocupă aceeași poziție în ierarhia WTA ca cea deținută la începutul sezonului

Simona Halep bate pasul pe loc. Fostul lider mondial spera într-un parcurs cât mai bun la Roland Garros, ce i-ar fi adus și multe puncte în ierarhia mondială. Dar românca a fost eliminată încă din turul 2 și nu s-a ales decât cu 70 de puncte WTA. Dacă la începutul anului Simona Halep declara că ținta sa este reintrarea în Top 10, acum face eforturi să nu iasă din nou din Top 20.

Simona Halep bate pasul pe loc

Simona Halep bate pasul pe loc. Jucătoarea din Constanța n-a reușit până acum să se apropie prea mult de ținta fixată pentru acest an: reintrarea în Top 10 mondial. Cel mai aproape a fost la începutul anului, după ce a câștigat Melbourne Summer Set 1, când ajunsese pe poziția a 15-a.

Simona Halep mărturisea la plecarea spre Australia, la finalul anului trecut, că dorința sa pentru 2022 este să fie sănătoasă și să reintre în Top 10 mondial, din care ieșise în august 2021, pentru prima oară după 7 ani.

„Să fiu sănătoasă şi să nu mai am accidentări (n.r. – în 2022). A fost un an greu, acum trebuie să văd cum o să fie acesta, pentru că nu pot să spun ca în anii trecuţi că sigur voi face treabă pentru că sunt pregătită psihic şi fizic. Sunt pregătită, dar nu ştiu ce va fi. Visul meu este să ajung din nou în Top 10”, spunea Simona Halep, la acea vreme.

Ce poziție va ocupa în ierarhia WTA după Roland Garros

Simona Halep a pendulat în acest an în și în afara Top 20, fără a se mai apropia prea mult nici măcar de poziția a 15-a. După eliminarea în optimile Australian Open a căzut chiar pe locul 23 și a ajuns, la un moment dat, chiar și pe 26. Asta, în condițiile în care a început acest sezon exact de pe locul 20 în clasament.

Halep spera în câștigarea multor puncte la Roland Garros, dat fiind că a absentat anul trecut, din cauza accidentării grave de la gamba stângă. Dar românca nu s-a ales decât cu 70 de puncte după ce a fost eliminată încă din optimi de chinezoaica Qinwen Zheng (74 WTA), scor 6-2, 2-6, 1-6. Ea a explicat după meci că a suferit un atac de panică pe care n-a știut cum să-l gestioneze.

A ajuns unde era la începutul sezonului

„Rezultatele sunt greu de digerat, evident, pentru că așteptările sunt mari. Sunt o câștigătoare de Grand Slam, fost număr 1 și lumea așteaptă victorii din partea mea. Dar nimic n-ar trebui să fie luat de bun. Pentru a putea să ajung din nou la cel mai înalt nivel în tenis, am nevoie de timp și trebuie să muncesc din greu. Nu face parte din personalitatea mea să renunț, așa că mâine este o nouă zi și voi fi pregătită să o iau de la capăt!

Acum știu ce înseamnă să ai un atac de panică. Nu este ușor de gestionat, dar am depășit acel moment și acum zâmbesc”, a scris Simona Halep într-un mesaj postat pe Instagram după înfrângerea cu Zheng.

Halep ocupă același loc 20, ca la începutul anului, în clasamentul WTA Live, ce va fi consfințit oficial la începutul săptămânii viitoare. În coborâre cu un loc față de startul în Grand Slam-ul parizian. Din păcate, jucătoarea noastră nu-și va putea spori zestrea la Wimbledon, de unde a absentat în 2021, după decizia WTA și ATP de a nu acorda puncte la ediția din acest an. Singurele bonusuri pot veni de la turneele mai mici dinaintea acestuia, de la Birmingham și Bad Homburg, unde, de asemenea, nu a fost prezentă anul trecut.