Simona Halep are motive de bucurie. Ce se întâmplă la Australian Open 2022

Simona Halep are motive de bucurie. Ce se întâmplă la Australian Open 2022
Simona Halep are motive de bucurie. Ce se întâmplă la Australian Open 2022

Simona Halep are motive de bucurie. Ce se întâmplă la Australian Open 2022. Primul turneu de Grand Slam al anului viitor va avea loc în perioada 17-30 ianuarie. Spre deosebire de ediția din acest an, regulile în privința participanților, în condițiile pandemiei de coronavirus, s-au schimbat. Astfel, jucătorii și jucătoarele care s-au vaccinat vor avea câteva avantaje spre deosebire de nevaccinați. Simona Halep a fost printre sportivele care au susținut cu tărie necesitatea administrării vaccinului anti-Covid.

Simona Halep are motive de bucurie

Simona Halep a fost, de la începutul pandemiei, printre cele mai mari susținătoare ale vaccinării. Ea însăși a trecut, în toamna lui 2020 prin experiența bolii, având, din fericire, o formă ușoară. Dar imediat după apariția vaccinurilor, Halep s-a grăbit să se imunizeze, ea făcând primele două tranșe de ser chiar la revenirea de la Australian Open 2021. Ediția din acest an a turneului de Grand Slam a fost marcată de condițiile dure de carantinare impuse de organizatori tuturor sportivilor.

Totuși, câțiva jucători și jucătoare de top, printre care și Halep, a beneficiat de o carantină mai lejeră, ce le-a permis inclusiv să se antreneze în cele 14 zile de izolare. Restul sportivilor, cum a fost și cazul Soranei Cîrstea, au fost nevoiți să rămână blocați în camerele de hotel pe toată perioada carantinei. Acest lucru a nemulțumit o bună partee dintre sportivi care au protestat împotriva tratamentului diferențiat practicat de organizatori.

Ce se întâmplă la Australian Open 2022

Simona Halep a declarat în dese rânduri că urăște „bulele sanitare” impuse la turneele din circuitul mondial. Ea participă la Transylvanian Open, la Cluj, turneu ce va avea loc fără spectatori, din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Halep a spus, de curând și când va primi cea de-a treia doză de vaccin. După turneul de la Moscova, situația cazurilor de Covid în Rusia fiind la fel de catastrofală ca în România, ea a menționat că va primi doza „booster” după încheierea sezonului. În cazul ei, cel mai probabil după turneul de la Cluj.

Dar, dinspre Antipozi au venit vești bune pentru Simona Halep. Conform jurnalistului Ben Rothenberg, de la New York Times. WTA a anunțatprintr-un mail, că la ediția din 2022, regulile se vor schimba pentru sportivii vaccinați. Astfel, aceștia nu vor mai sta în carantina de 14 zile la sosirea în Australia. Ei vor trebui doar să prezinte un test negativ efectuat cu 72 de ore înainte de plecare și să se supună la un test în primele 24 de ore de la sosire. În schimb, cei nevaccinați vor fi în carantină timp de 2 săptămâni și vor fi testați periodic.

Este interesant de văzut dacă, în aceste condiții, liderul mondial de la masculin, sârbul Novak Djokovic, va participa la turneul de Grand Slam. Djokovic s-a declarat împotriva obligativității vaccinării, dar și a carantinelor, fără a menționa, însă, dacă s-a vaccinat.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI