Simona Halep are buzunarul gros. Câte mii de euro a încasat după doar 1 meci la Stuttgart

Simona Halep are buzunarul gros. Câte mii de euro a încasat după doar 1 meci la Stuttgart
În sferturile de finală de la Porsche Tennis Grand Prix

Simona Halep caută la Stuttgart să câștige un nou titlu. Jucătoarea noastră o va întâlni pe rusoaica Ekaterina Alexandrova în sferturile de finală ale turneului de tenis german. Meciul se a juca astăzi pe zgura de la Stuttgart.

Simona Halep câștiguri substanțiale la Stuttgart

Românca a avut, până în acest moment, un traseu bun în cadrul turneului Porsche Tennis Grand Prix de la Stuttgart.  Doar pentru trecerea în sferturi Simona va încasa aproximativ 12.500 de euro. În cazul în care va trece mai departe, sumele vor crește considerabil. Valoarea totală a premiilor turneului se ridică la aproximativ 467.000 de euro.

Pentru Simona  sezonul 2021 a fost îngreunat în mod semnificativ de accidentările de până acum. A ajuns în sferturile de finală la Trofeul Gippsland și Australian Open. Ulterior Halep a participat în turul WTA de la Miami, de luna trecută. Dar chiar și acolo a fost forțată să se retragă din runda a treia, din cauza unei leziuni la umărul drept.

Ocupanta locului trei mondial joacă pe un teren pe care se simte confortabilă, pe zgură. Joi și-a început campania cu un meci bun, învingând-o pe Marketa Vondrousova în două seturi. Până în acest moment Simona și-a asigurat cecuri consistente, urmând să primească din partea organizatorilor și o mașină Porche cadou.

Dacă va ajunge în semifinale ar putea să încaseze aproximativ 22.000 de euro, pentru finală aproximativ 35.000 de euro, iar dacă va câștiga trofeul suma se va ridica la 45.000 de euro. Datele statistice arată că doar în 2021 Simona Halep a câștigat aproximativ 430.000 de dolari la turneele la care a participat. Valoarea totală a câștigurilor sportivei românce se ridică la 37 de milioane de euro.

În sferturile de finală de la Porsche Tennis Grand Prix

Simona va juca sferturile de finală, unde o întâlnește pe Ekaterina Alexandrova. Rusoaica, spre deosebire de adversara sa, a avut mai multe meciuri anul acesta. Tânăra de 26 de ani și-a început puternic sezonul la Trofeul Gippsland din Melbourne.

Aici sportiva a ajuns în semifinală. De atunci, însă, nu a reușit să aibă jocuri bune la niciun alt turneu. Alexandrova a fost solidă în Stuttgart până acum. În prima rundă a reușit să câștige cu trei seturi în fața lui Karolina Muchova. Apoi a învins-o pe a opta cap de serie Belinda Bencic în două seturi.

Întâlnirea în sferturi din Stuttgart este al patrulea meci dintre cele două. În prezent, Ekaterina Alexandrova conduce cu  2-1 în fața Simonei Halep. Totuși, aceasta este prima întâlnire dintre cele două pe zgură. În timp ce rusoaica a învins-o pe Halep la Melbourne anul acesta și la Beijing în 2019, românca a învins-o pe Alexandrova în primul lor meci, la Cincinnati 2019.

Simona Halep favorita pe hârtie

Simona Halep poate fi favorita pe hârtie, dar meciul pierdut în fața Ekaterinei Alexandrova la Melbourne este dovada că nu este un meci care să funcționeze întotdeauna în avantajul ei. Halep este unul dintre cei mai buni jucători pe zgură din turneu în acest moment.

Campioana Openului Franței din 2018 nu a arătat semne de oboseală în victoria de rutină asupra Vondrousova, de joi. Jocul ei pare, de asemenea, potrivit pentru condițiile ceva mai rapide de la Stuttgart, spun analiștii. Simona, semifinalistă de două ori în 2015 și 2017, speră ca anul acesta să fie momentul ei pentru a-și completa setul de trofee.

”Da, vreau trofeul. Este un turneu frumos, condiții frumoase, oamenii sunt foarte drăguți cu mine aici. Este unul dintre obiectivele mele să câștig și acest turneu. Vreau să câștig toate turneele pe zgură, dacă este posibil.”, declara Simona.

 

 

Urmăriți Playtech.ro și pe