Simona Halep, analizată după meciul de la Montreal. Ce a scris WTA despre campioana română

Simona Halep, analizată după meciul de la Montreal. Ce a scris WTA despre campioana română
Simona Halep, analizată după meciul de la Montreal. Ce a scris WTA despre campioana română

Simona Halep a pierdut la Montreal meciul de revenire după 3 luni de pauză. Românca a fost învinsă, după un meci de aproape 3 ore, de americanca Danielle Collins, scor 6-2, 4-6, 4-6. Întoarcerea actualului număr 13 mondial pe terenul de joc a fost comentată și pe site-ul oficial al WTA.

Simona Halep, analizată după meciul de la Montreal

Simona Halep a ratat victoria în meciul din turul 2 de la Montreal. Numărul 13 WTA a fost învinsă de americana Danielle Collins, scor 6-2, 4-6, 4-6, la revenirea în circuit după 3 luni de pauză cauzată de accidentarea la gamba stângă. Partida a fost foarte intensă și s-a întins pe durata a aproape 3 ore. Un moment important al întâlnirii s-a derulat în setul decisiv, când Collins a solicitat un time-out medical. Acesta s-a prelungit vreme de minute bune, iritând-o pe Halep care, la reluare, n-a mai controlat partida.

În primul rând, trebuie să pot juca primul meci. Este foarte greu să am vreo aşteptare cu privire la acest turneu. Vreau doar să rămân sănătoasă, ca să pot face tot posibilul pe teren şi să câştig primul joc. Apoi, dacă se întâmplă asta, mă voi gândi la următorul meci. Sunt aici pentru a vedea cum va rezista corpul meu şi la ce nivel pot juca după această pauză”, a spus Simona Halep pentru lapresse.ca, înaintea întâlnirii cu Danielle Collins.

Ce a scris WTA despre campioana română

Simona Halep a avut și ghinionul de a o întâlni pe una dintre cele mai în formă jucătoare ale momentului. Collins a câștigat ultimele 2 turnee la care a participat, la Palermo și San Jose, și are 12 partide fără înfrângere. Interesant este că în luna iulie, în sferturile de finală de la Hamburg, Collins a acuzat-o pe Gabriela Ruse că a trișat când a crut un time-out medical. Finalmente, Ruse a câștigat și partida, apoi și turneul din Germania.

WTA a comentat partida de revenire a Simonei Halep și a remarcat ardoarea cu care s-a jucat.

Danielle Collins și-a continuat seria învingătoare cu un succes în aproape trei ore în fața Simonei Halep, aflată la primul meci în circuitul WTA din ultimele trei luni. Jucătoarele au avut același număr de breakuri, 7 din 22, însă Collins a reușit mai multe lovituri câștigătoare, 38 față de 31 ale lui Halep.

În setul decisiv, Halep s-a aflat de două ori la conducere, dar Collins a revenit imediat. A fost un meci încărcat de ardoare, schimburi creative de mingi și momente tensionate”, a comentat WTA pe site-ul oficial.

Simona Halep e așteptată să participe și la turneul de la Cincinnati, în SUA, ce va avea loc între 9-16 august. După aceea, următoarea „oprire” va fi la US Open. Ultimul turneu de Grand Slam al anului va începe pe 30 august, în New York.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI