Mai poate Simona Halep?! Românca, eșec neașteptat la WTA Montreal

Mai poate Simona Halep?! Românca, eșec neașteptat la WTA Montreal
Mai poate Simona Halep?! Românca, eșec neașteptat la WTA Montreal

Mai poate Simona Halep?! Românca a pierdut la WTA Montreal primul meci oficial disputat după 3 luni de pauză. La revenirea în circuit, numărul 13 mondial a avut ghinionul să o întâlnească pe americanca Danielle Collins, aflată în forma carierei. Partida a fost una foarte disputată și s-a încheiat după aproape 3 ore de joc.

Mai poate Simona Halep?!

Simona Halep n-a reușit să învingă în meciul revenirii sale în circuitul mondial. Românca a fost silită să ia o pauză forțată, de 3 luni, după accidentarea suferită la gamba stângă, în 12 mai, la Roma. Ea a ratat obiectivele majore ale acestui an: Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice. Acest lucru s-a reflectat și în „alunecarea” în clasamentul mondial. În această săptămână, Halep a ieșit din Top 10 pentru prima oară după 7 ani și jumătate.

Înaintea meciului din turul 2 de la Montreal, Simona Halep a declarat că tot ce vrea e să rămână sănătoasă și va lua totul, meci după meci.

În primul rând, trebuie să pot juca primul meci. Este foarte greu să am vreo aşteptare cu privire la acest turneu. Vreau doar să rămân sănătoasă, ca să pot face tot posibilul pe teren şi să câştig primul joc. Apoi, dacă se întâmplă asta, mă voi gândi la următorul meci. Sunt aici pentru a vedea cum va rezista corpul meu şi la ce nivel pot juca după această pauză”, a spus Simona Halep pentru lapresse.ca.

Românca, eșec neașteptat la WTA Montreal

Simona Halep a intrat în competiția de la Montreal direct în turul 2. Ea a înfruntat-o pe americanca Danielle Collins (28 WTA), aflată în forma carierei. Collins a câștigat două turnee consecutiv, la Palermo și San Jose. După aproape 3 ore de joc, Halep a fost învinsă cu 6-2, 4-6, 4-6. Deși a început foarte bine, adjudecându-și clar primul set, logodnica lui Toni Iuruc nu a putut să țină pasul cu loviturile tot mai puternice ale lui Collins.

Un moment important al meciului s-a derulat în setul decisiv, la scorul de 3-2 pentru Halep. Collins a solicitat un time-out medical care s-a întins pe minute bune, lucru ce a iritat-o pe campioana noastră. Halep i-a cerut explicații arbitrului de scaun, dar acesta n-a lut nicio măsură, ridicând din umeri. La revenirea în teren, Collins a întors partida în favoarea ei. Simona Halep e așteptată să participe și la turneul de la Cincinnati, în SUA, ce va avea loc între 9-16 august. După aceea, următoarea „oprire” va fi la US Open. Ultimul turneu de Grand Slam al anului va începe pe 30 august, în New York.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI