Simona Halep a recunoscut: „Le-am spus apropiaților că am terminat-o cu tenisul”

Simona Halep a recunoscut: „Le-am spus apropiaților că am terminat-o cu tenisul”
Simona Halep a dezvăluit că era decisă să renunțe la tenis la începutul acestui an

Simona Halep a recunoscut. Fostul lider mondial a pierdut partida din turul 2 de la Roland Garros, în fața chinezoaicei Qinwen Zheng (19 ani, 74 WTA) în turul secund, scor 6-2, 2-6, 1-6. Românca a explicat ulterior că a suferit un atac de panică pe care n-a știut cum să-ș gestioneze. După ce s-a liniștit, Simona Halep a postat un mesaj pe contul de Instagram în care a dezvăluit că a vrut să termine cu tenisul în luna februarie.

Simona Halep a recunoscut

Simona Halep a recunoscut. Câștigătoare în 2018, Halep a fost eliminată încă din turul 2 de la Roland Garros, lucru ce nu i s-a mai întâmplat de 7 ani. Românca a explicat ulterior că a suferit un atac de panică în timpul partidei cu Qinwen Zheng, pe care a pierdut-o după ce a condus cu 6-2, 2-1.

Simona Halep a căutat și cauza atacului de panică și l-a găsit în presiunea prea mare pe care a pus-o pe ea, tocmai pentru că-și dorea mult un rezultat bun.

„Poate că am pus prea multă presiune pe mine, pentru că mi-am dorit foarte mult. Mai ales că m-am simțit bine, m-am antrenat bine. Cred că m-am gândit la prea multe lucruri și m-am panicat puțin. Dar conduceam, deci nu cred că este un motiv. S-a întâmplat și trebuie să accept asta. Și să învăț fiu puțin mai relaxată de acum. Este ceva normal, mulți oameni trec prin asta. A fost ceva nou pentru mine, dar sunt optimistă acum”, a spus ea, adăugând:

„Medicii au verificat totul, nu am nicio problemă. Deci a fost o chestie mentală. Panică. Accept treaba ăsta, e parte din proces. Și cred că voi reacționa mai bine data viitoare, dacă se mai întâmplă. Dar spre să nu se întâmple”, a declarat Halep după meci, conform treizecizero.ro.

„Le-am spus apropiaților că am terminat-o cu tenisul”

Simona Halep a simțit nevoia să adreseze un mesaj și fanilor. După ce „luminile rampei” s-au stins, iar gălăgia zilei s-a domolit, românca a postat cuvinte tulburătoare pe contul ei de Instagram. Ea a recunoscut că era decisă să renunțe l tenis după turneul de la Doha.

Halep a fost învinsă în primul tur al acelui turneu de Caroline Garcia. Asta, după ce în semifinalele de la Dubai suferise un eșec dureros în fața Jelenei Ostapenko, pierzând setul decisiv la zero.

„Scriu aceste cuvinte pentru că îmi vine să le împărtășesc cu cei cărora le pasă. Ca întotdeauna, simt un sprijin atât de mare din partea fanilor mei și aș dori să vă mulțumesc tuturor.

În general, nu sunt o persoană dramatică și sper să nu par astfel scriind aceste cuvinte acum.

Ultimele 18 luni au fost foarte dure, emoțional și fizic.

După ce am pierdut la Doha, mesajul meu către oamenii foarte apropiați a fost că nu mai pot, că am terminat cu tenisul. Dar cumva am început să simt din nou dragostea pentru tenis și am decis să muncesc din greu și să fac schimbări semnificative”, a scris Halep în mesajul său.

„Acum știu cum este să ai un atac de panică”

Simona Halep  adăugat că n-ar fi trecut peste acel moment fără ajutorul lui Patrick Mouratoglou, antrenorul cu care colaborează din aprilie. Mai destinsă, Halep a avut puterea să și glumească, spunând că acum știe și cum e să ai un atac de panică și asigurându-și fanii că deja zâmbește din nou.

„Sunt foarte mândră de mine pentru tot ce am făcut în ultima vreme. Am făcut asta doar cu ajutorul lui Patrick și vreau să-i mulțumesc că a fost alături de mine.

Rezultatele sunt grele, desigur, deoarece așteptările sunt mari. Sunt fostă câștigătoare de Grand Slam, sunt un fost număr 1 și lumea se așteaptă să câștig. Dar nimic nu ar trebui luat de la sine înțeles. Pentru a putea atinge din nou cel mai înalt munte din tenis, am nevoie de timp și multă muncă grea. Nu este personalitatea mea să renunț, așa că mâine este o nouă zi și voi fi gata să încep din nou.

Apropo, acum știu cum este să ai un atac de panică; nu este ușor de manevrat, dar am trecut peste asta acum și zâmbesc deja”, a mai scris Simona.

Pentru Halep vor urma câteva săptămâni de pauză competițională. Ea va începe sezonul pe iarbă la turneele de la Birmingham (13-19 iunie) și Bad Homburg (19-25 iunie), pregătitoare pentru Wimbledon.