Simona Halep a pierdut primul duel cu Emma Răducanu. Câți bani a câștigat jucătoarea britanică în 2021

Simona Halep a pierdut primul duel cu Emma Răducanu. Câți bani a câștigat jucătoarea britanică în 2021
Simona Halep a pierdut primul duel cu Emma Răducanu. Câți bani a câștigat jucătoarea britanică în 2021

Simona Halep a pierdut primul duel cu Emma Răducanu. Deși nu s-au întâlnit, încă, într-un meci direct, jucătoarea din Marea Britanie cu tată român și-a adjudecat „primul ghem”, indirect. Câștigătoarea de la US Open o domină pe Halep la capitolul câștiguri obținute din tenis, în 2021. În același clasament al banilor obținuți în acest an, Srona Cîrstea s-a apropiat amenințător, după multă vreme, de fostul lider mondial.

Simona Halep a pierdut primul duel cu Emma Răducanu

Simona Halep a pierdut primul duel cu Emma Răducanu. Fostul lider mondial a avut un 2021 de coșmar. Accidentarea din luna mai a pulverizat toate obiectivele importante ale sezonului, forțând-o pe Halep să ia o pauză de 3 luni. Aceasta a însemnat o alunecare abruptă în ierarhia mondială, soția lui Toni Iuruc ieșind din Top 20, pentru prima oră după 8 ani. Mai mult, Halep a avut și o scădere masivă a veniturilor obținute din tenis, fiind la cel mai mic nivel din 2013 încoace.

Simona Halep și Emma Răducanu au fost prezente la Transylvania Open, de la Cluj, unde Halep a disputat finala. Britanica, în schimb, a pierdut în sferturi, dar, tot a reușit să treacă în fața româncei în ierarhia WTA, cu un singur loc. În topul banilor câștigați în 2021, în schimb, situația e net favorabilă adolescentei de 18 ani. Deși ambele vor participa și la turneul de la Linz, lucrurile nu se pot schimba esențial, premiiile acordate în Austria fiind modeste în comparație cu marile turnee de Grand Slam sau WTA 1000.

Câți bani a câștigat jucătoarea britanică în 2021

Pe Simona Halep și Emma Răducanu le despart nu mai puțin de 32 de locuri în clasamentul întocmit pe baza câștigurilor realizate din tenis în 2021. Conform nbcsports.com, britanica se află pe podium, ocupând locul 3, cu 2.803.036 de dolari obținuți în acest an. Pe prima poziție se află lidera ierarhiei WTA, australianca Ashleigh Barty, cu aproape 4 milioane de dolari. Ea e urmată de de Barbora Krejcikova, campioana de la Roland Garros, cu 3, 35 milioane de dolari.

Simona Halep se află abia pe locul 35, cu câștiguri de 896.380 de dolari. Cu peste 1 milion de dolari mai puțin decât anul trecut, anul debutului pandemiei. Și cu peste 300.000 mai puțin chiar decât încasase în 2013, anul în care reușea să intre în Top 20 mondial. În spatele ei, foarte aproape, pe locul 38, se află Sorana Cîrstea, cu 826.314 de dolari încsați din tenis în acest an. Dar Halep rămâne în elita topului cu câștigurile realizate în întreaga carieră. Doar Serena Williams, sora ei, Venus Williams și Maria Sharapova o întrec. Simona Halep este pe locul 4 în acest clasament, cu un total de 37.942.291 de dolari obținuți doar din tenis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI