Simona Halep și Sorana Cîrstea se joacă de-a șoarecele și pisica? Ce a făcut soția lui Toni Iuruc

Simona Halep și Sorana Cîrstea se joacă de-a șoarecele și pisica? Ce a făcut soția lui Toni Iuruc
Simona Halep și Sorana Cîrstea se joacă de-a șoarecele și pisica? Ce a făcut soția lui Toni Iuruc

Simona Halep și Sorana Cîrstea se joacă de-a șoarecele și pisica? Cele două jucătoare se află într-o rivalitate încă din perioada junioratului. Deși apropiate ca vârstă, „steaua” Simonei a început să urce, din 2013, exact când cea a Soranei ajunsese la apogeu, după care a urmat coborârea pentru logodnica lui Ion Ion Țiriac. Deși s-au antrenat împreună în sezonul turneelor americane din vară-toamnă, ele nu au mai participat la același turneu de la US Open.

Simona Halep și Sorana Cîrstea se joacă de-a șoarecele și pisica?

Simona Halep și Sorana Cîrstea se știu de când erau copile și deslușeau, fiecare în felul său, tainele tenisului. Sorana a fost considerată mereu cea talentată nativ. Dar Simona Halep (30 de ani) a compensat printr-o muncă și o voință superioare. În august 2013, Sorana Cîrstea (31 de ani) ajungea pe cel mai bun loc al ei din ierarhia WTA, 21. Apoi, a urmat regresul, Sorana rămânând cu un singur trofeu WTA. Abia anul acesta ea l-a câștigat pe al doilea, la Istanbul, și a urcat din nou în clasamentul mondial, ocupând acum locul 38.

Simona Halep, începând tot din august 2013, a intrat, pentru prima oară, în Top 20 WTA. Și n-a mai ieșit de acolo până în această săptămână, când e clasată pe poziția 22. Pentru ea, spre deosebire de Sorana, au urmat ani senzaționali ce au dus-o spre glorie. Două Grand Slamuri câștigate, 22 de turnee WTA, lider mondial și zeci de milioane de dolari câștigate. De departe, ea a devenit cea mai bună jucătoare român din istorie. Dar rivalitatea cu Sorana a rămas.

Ce a făcut soția lui Toni Iuruc

Simona Halep și Sorana Cîrstea n-au fost niciodată prea apropiate, lucru recunoscut chiar de logodnica lui Ion Ion Țiriac.

Noi ne știm de la 8 ani. Dar nu am fost niciodată prietene apropiate. Suntem pur și simplu colege de breaslă. Ca-n orice job, cu unii colegi ai o legătură mai profundă, cu alții nu. Nici când eram copii nu eram foarte apropiate, pentru că suntem două persoane extrem de diferite. Nu există două persoane mai diferite decât noi două. Cu toate astea, respect ceea ce a făcut. Am vorbit întotdeauna extraordinar de frumos despre ea”, spunea Sorana, acum câțiva ani, pentru mirceamester.ro.

Sorana Cîrstea nu a participat la Transylvania Open, în vreme ce soția lui Toni Iuruc a disputat finala competiției. Cele două au jucat la același turneu tocmai în septembrie, la US Open. După care, părea că nu se vor mai „intersecta” până, cel mai probabil, la Australian Open. Dar Simona Halep a solicitat un wild-card organizatorilor turneului de la Linz, ce va avea loc între 6 și 12 noiembrie. Asta, în timp ce Sorana era deja calificată pe tabloul principal, fiind o „clientă” fidelă a competiției din Austria unde a luat startul de 9 ori.

În schimb, Simona Halep n-a mai jucat la Linz din 2012, așa că demersul său pare legat și de dorința de a o întâlni pe Sorana, dacă se va putea, într-un meci direct. Mai ales că palmaresul întâlnirilor dintre ele e încă favorabil Soranei, cu 2-1, chiar dacă rezultatele datează din anii 2008 și 2010. Singurul duel câștigat de Simona în fața Soranei s-a desfășurat în optimi la Marbella 2010, scor 6-4, 7-6. A fost și ultima confruntare directă dintre ele. Acum, la Linz, Simona pare că a „urmărit-o” pe Sorana cu care vrea să egaleze conturile, pentru a nu-i rămâne „datoare”.

 

Si

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI