Simona Halep a dezvăluit coșmarul prin care a trecut: „Eram aproape terminată”

Simona Halep a dezvăluit coșmarul prin care a trecut: „Eram aproape terminată”
Simona Halep se pregătește să debuteze la ediția din acest an a turneului de la Roland Garros după ce a lipsit anul trecut din cauza gravei accidentări suferită la Roma

Simona Halep a dezvăluit coșmarul prin care a trecut. Fostul lider mondial se pregătește să debuteze la actuala ediție a turneului de la Roland Garros. Românca o va întâlni în primul tur pe germanca Nastasja Schunk (167 WTA), într-o partidă ce va avea loc marți. Până atunci, Simona Halep a fost subiectul unui reportaj realizat de o televiziune americană în care a vorbit și despre cel mai greu moment al carierei.

Simona Halep a dezvăluit coșmarul prin care a trecut

Simona Halep a dezvăluit coșmarul prin care a trecut. Jucătoarea din Constanța se întoarce în turneul său favorit. Ea va debuta la ediția din acest an de la Roland Garros, marți, împotriva germancei Nastasja Schunk (167 WTA). Aceasta a înlocuit-o pe adversară inițială, croata Ana Konjuh (66 WTA) care s-a retras din cauza unei accidentări.

Simona Halep a lipsit în 2021 de la marea competiție de la Paris, din cauza gravei accidentării suferite la Roma. Românca a fost subiectul unui reportaj realizat de CNN în care a făcut mai multe dezvăluiri.

„Este turneul meu favorit de Grand Slam. Iubesc orașul, mă simt foarte bine. Îmi place atmosfera. Mă simt excelent. Acest turneu este va fi o mare provocare pentru mine. Din punct de vedere mental sunt gata să dau tot ce am mai bun”, a spus Halep pentru sursa citată.

„Eram aproape terminată”

Simona Halep a rememorat și momentele dificile ce au urmat accidentării de la Roma, anul trecut. Din cauza acesteia, ea a fost silită să absenteze trei luni din circuit și să muncească mult pentru recuperarea fizică. Halep a mărturisit că se simțea epuizată și nu mai vedea „luminița de la capătul tunelului”.

„Mă simțeam epuizată. Simțeam că nu mai am nicio șansă să revin în top. Era greu să văd luminița de la capătul tunelului.

Aproape că eram terminată. Nu mai simțeam acel foc în mine. Nu mai credeam că eram în stare să joc la cel mai înalt nivel. Venind aici am redescoperit de ce joc tenis. O fac pentru că iubesc tenisul. Mouratoglou mi-a redat acel foc”, a declarat Simona Halep, potrivit aceleiași surse.

Simona Halep (19 WTA) a vorbit și despre eventuala retragere, dezvăluind că a crezut că la 30 de ani cariera ei va fi sfârșită. Acum, însă, vrea să mai joace câțiva ani, pentru că simte că poate face acest lucru.

„Credeam că la 30 de ani voi fi gata. Dar vreau să mai joc câțiva ani. Simt că mai pot. Corpul meu e în regulă. Mă simt sănătoasă, simt că energia mea e la cote înalte. Nu văd niciun motiv pentru a mă opri”, a mai spus dubla campioană de Grand Slam.

Dacă va trece de Schunk, Halep o va întâlni în turul 2 pe învingătoarea din partida dintre belgianca Maryna Zanevska (62 WTA) și chinezoaica Qinwen Zheng (74 WTA).