Sile Cămătaru, un nou eșec la tribunal. Decizia instanței este categorică

Sile Cămătaru, un nou eșec la tribunal. Decizia instanței este categorică

O grea lovitură pentru Sile Cămătaru, unul dintre cei mai temuți interlopi din România. Ieri, judecătorii Curții de Apel București au respins apelul lui Vasile Balint, denumit și Sile Cămătaru, împotriva unei sentințe pronunțate în luna decembrie a anului trecut de către Judecătoria Sectorului 5, notează justnews.ro.

Sile Cămătaru, un nou eșec la tribunal

Iată soluția pe scurt:

”Dp.905/A- În baza art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de apelantul inculpat BALINT VASILE împotriva sentinţei penale nr. 3318 din data de 19.12.2019, pronunţată de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr. 5856/302/2019. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă pe apelantul inculpat la plata sumei de 1000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 28.09.2020.”

Document: Hotarâre  905/2020  28.09.2020

Vasile Balint, numit și ”Sile Cămătaru” a fost condamnat anterior la 9 luni de închisoare, o pedeapsă pe care judecătorii au adăugat-o la restul de 4 ani și 2 luni și 19 zile de închispare, rămas neexecutat din pedeapsa de 5 ani și 6 luni de închisoare și 4 ani interzicerea drepturilor prev de art. 66 lit.a, b, h cp., aplicată prin sent pen nr. 25/12.02.2016 a Curții de Apel București Secția I Penală, modificată și definitivă prin dec pen nr. 424/11.12.2017 a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Instanța a aplicat, în final, inculpatului Balint Vasile spre executare o pedeapsă de 4 ani 11  luni și 19 zile închisoare și 4 ani interzicerea drepturilor prev de art. 66 lit.a, b, h cp.

Vasile Balint, numit și ”Sile Cămătaru” a fost condamnat anterior la 9 luni de închisoare
Vasile Balint, numit și ”Sile Cămătaru” a fost condamnat anterior la 9 luni de închisoare

De altfel, procurorii au reușit să dovedească faptul că la data de 11.12.2017, între orele 22:00-23:00, în momentul introducerii în peniteniciarul Rahova, în vederea executării pedepsei, a încercat să introducă în incinta penitenciarului mai multe bunuri intrezise în penitenciar, bunuri care au fost ascunse în bagaele sale, cum ar fi două încărcătoare de telefon mobil, disimulate într-o cutie din lemn în care se aflau piese de table, un telefon mobil Nokia cu cartelă, disimulat într-o cutie din lemn în care se aflau piese de rummy, un telefon GT Star și două cartele, disimulate într-o doză de suc ”Lipton”.

În ce privește bunurile descoperite de lucrătorul de penitenciar în bagajele sale, inculpatul Vasile Balint a spus că ele au fost plasate ”de cineva” ca să-i facă rău. Instanța a reținut varianta ca fiind neverosimilă, luând în considerare modalitatea în care au fost disimulate aceste bunuri, aceasta necesitând o activitate elaborată și însemnând și o acțiune premeditată, de o anumită durată.

Pentru ce a fost condamnat Sile Cămătaru

În anul 2017, Vasile Balint zis „Sile Cămătaru” a fost condamnat definitiv luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, într-un dosar de infracţiuni de violenţă, precum şantaj, cămătărie, omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Iniţial, Sile Cămătaru primise 7 ani la instanţa de fond, pedeapsa fiind scăzută cu doi ani de ÎCCJ.

Fratele lui, Ion Balint zis „Nuţu Cămătaru”, a rămas cu pedeapsa de la Curtea de Apel Bucureşti – de 5 ani şi 5 luni închisoare cu executare. Tot în acelaşi dosar, Mario Nuţu Balint, fiul lui Sile Cămătaru, a primit 2 ani de închisoare cu suspendare. Și Radu Cristian Roşca, unul din liderii clanului „Sportivilor”, a fost condamnat la 9 ani închisoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI