Sile Cămătaru se luptă din nou cu autoritățile. Ultima măsură luată de cel mai cunoscut interlop

Sile Cămătaru se luptă din nou cu autoritățile. Ultima măsură luată de cel mai cunoscut interlop
Sile Cămătaru cxere despăgubiri morale

La finalul lunii septembrie, celebrul Sile Cămătaru primea din partea judecătorilor o adevărată lovitură. Curtea de Apel București respingea apelul lui Sile Cămătaru. Decizia avea legătură cu sentința dată în luna decembrie a anului trecut de către Judecătoria Sectorului 5.

Sile Cămătaru se luptă din nou cu autoritățile

În sentința din septembrie, Sile Cămătaru, conform Codului de procedură penală, era obligat la plata sumei de 1000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Decizia nu i-a fost pe plac interlopului, astfel că a acuzat autoritățile de erori judiciare. Ba mai mult a decis să atace, încă odată, în instanță deciziile, și să ceară despăgubiri. În decembrie primea o sentință dură, în urma unor evenimente descoperite de angajații penitenciarului Rahova. Sentința de atunci stipula următoarele:

Sile Cămătaru se luptă din nou cu autoritățile. Ultima măsură luată de cel mai cunoscut interlop
Sile Cămătaru atacă în instanță ultima decizie a Curții de Justiție

”Dp.905/A- În baza art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de apelantul inculpat BALINT VASILE împotriva sentinţei penale nr. 3318 din data de 19.12.2019, pronunţată de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr. 5856/302/2019. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă pe apelantul inculpat la plata sumei de 1000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 28.09.2020.”

Ultima măsură luată de cel mai cunoscut interlop

Noul proces intentat de acesta are ca subiect Administrația Națională a Penitenciarelor, Statului Român, prin Ministerul Finanțelor. În cererea de punere în judecată Sile Cămătaru solicită să i se  plătească daune morale pentru niște erori judiciare comise în cazul său. În legislația românească, în vigoare, este stipulat, după cum urmează:

„(..) are dreptul la repararea de către stat a pagubei suferite în cazul în care, în urma rejudecării cauzei, după anularea sau desfiinţarea hotărârii de condamnare pentru un fapt nou sau recent descoperit care dovedeşte că s-a produs o eroare judiciară, s-a pronunţat o hotărâre definitivă de achitare”.

Decizia din decembrie anul trecut a Judecătoriei Sectorului 5 a fost o condamnare definitivă, care se adaugă la pedeapsa de 5 ani și 6 luni. Decizia a fost dată pe 17 decembrie. Sile Cămătaru a fost judecat în dosarul ”Clanurile”, dar și după ce a fost prins cu bunuri interzise în penitenciar.

Aflat încarcerat în Penitenciarul Rahova, acesta a încercat să introducă, ilegal, bunuri interzise, ascune în anumite bagaje. Oficialii penitenciarului declarau că s-au găsit în bagaje telefoane mobile, cartele de unică folosință și încărcătoare de telefon. Sile Cămătaru nu a recunoscut fapta la vremea respectivă, declarând că nu este vinovat și că cineva i le-ar fi plasat, tocmai pentru a-i genera flagrantul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI