Sicriul actriței Florina Cercel, la TNB, pentru un ultim omagiu. Când va avea loc înmormântarea

Sicriul actriței Florina Cercel, la TNB, pentru un ultim omagiu. Când va avea loc înmormântarea

Rude, prieteni, dar și cei care au apreciat-o pe Florina Cercel îi pot aduce acesteia un ultim omagiu, în foaierul Sălii Mari a TNB, aici unde va fi depus sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Bellu din Capitală.

Florina Cercel, un ultim omagiu

Sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței Florina Cercel va fi depus, joi, la ora 10.00, în foaierul Sălii Mari a TNB, iar câteva ore mai târziu va avea loc înmormântarea. Astfel, joi la ora 13.00, actrița va fi înmormântată la Aleea Artiștilor din Cimitirul Bellu Otodox din București. Actrița, care suferea de cancer pulmonar, s-a stins din viață, marți – 30 iulie, iar anunțul decesului a fost făcut de Teatrul Naţional Bucureşti (TNB), din echipa căruia aceasta a făcut parte.

Echipa Teatrului Naţional din Bucureşti anunţă cu adâncă durere că astăzi se desparte de marea actriţă Florina Cercel. După mai bine de 45 de ani de carieră pe scena Naţionalului, «Ţuca» ne părăseşte azi, lăsându-ne tot mai trişti, lipsiţi de prezenţa sa impunătoare, de forţa şi de talentul său incontestabil, de farmecul atâtor roluri memorabile, de dăruirea sa remarcabilă în fiecare apariţie scenică„, se arată în mesajul TNB.

O carieră de peste cinci decenii

S-a născut pe 28 ianuarie 1943, la Piatra-Neamţ, şi a absolvit în 1964 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiele” Bucureşti, clasa profesorilor Jules Cazaban, Cornel Todea şi Victor Moldovan. Actriţa Florina Cercel a avut o bogată activitate în teatru, film, teatru TV şi radio. A interpretat peste 100 de roluri în peste 50 de ani de carieră, cele mai multe fiind cele de pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. Printre regizorii spectacolelor în care a a jucat se numără Horea Popescu, Victor Moldovan, Mihai Berechet, Ion Cojar, Andrei Şerban,Victor Ioan Frunză, Felix Alexa, Dan Tudor. De-a lungul timpului, îndrăgita actriță a fost recompensată cu numeroase premii și distincții pentru activitatea sa artistică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI