Și elefanții plâng, câteodată: drama unui bebeluș și imaginile de la care ți rupe sufletul

Și elefanții plâng, câteodată: drama unui bebeluș și imaginile de la care ți rupe sufletul

Mulți cercetători sunt de părere că animalele se pricep să-și manifeste stările interioare prin emoții. Chiar dacă există și scepticism pe acest subiect, povestea elefantului din imaginile alăturate te va sensibiliza la maxim.

În cazul în care ai un animal de companie în casă, este foarte probabil să știi că acesta pare mai fericit, mai entuziasmat și mai plin de energie, când îi arăți afecțiune, îi dai de mâncare, îl mângâi și ai grijă de el. Același principiu se aplică și în cazul animalelor care parte foarte puternice, din junglă sau de la grădina zoologică.

elefant plans

Chiar dacă trauma elefantului din această poveste a fost trăită de micuț în 2013, ea servește ca un exemplu care este la fel de actual și astăzi. Premisa este una cât se poate de simplă, un pui de elefant, nou-născut, a plâns timp de aproximativ 5 ore, după ce a fost atacat și abandonat de mama lui. Întregul eveniment s-a petrecut în Rezervația Naturală Shendiaoshan pentru Animale Sălbatice din Rongcheng, China.

Ca referință, în natură, în junglă, elefanții își desfășoară viața în interiorul unei comunități. În momentul în care o femelă naște, acela este un eveniment important în comunitate, iar elefanți își unesc forțele pentru a ajuta tânăra mamă. În contextul în care procesul nașterii este unul foarte dureros, ea nu poate să treacă peste acea perioadă decât cu ajutorul din partea ”familiei”.

În acest caz particular însă, pentru că micuțul a fost născut în captivitate, iar mama nu a avut parte de suportul unei comunități de elefanți pentru că era singură, ea a reacționat foarte agresiv în fața chinului prin care a trecut la naștere.

După primul episod în care nou-născutul a fost respins, îngrijitorii au încercat să-l reunească pe micul elefant cu mama sa. Aceasta a încercat să-l atace din nou. Din acel moment, cei doi au fost separați permanent, iar micuțul a plâns pentru aproximativ cinci ore, până când cineva a reușit să-l consoleze. Clipul de mai jos recrează și mai bine chinul prin care a trecut animalul născut în captivitate.