09 mart. 2020 | 07:00

Și elefanții plâng, câteodată: drama unui bebeluș și imaginile de la care ți rupe sufletul

Știri generale
Și elefanții plâng, câteodată: drama unui bebeluș și imaginile de la care ți rupe sufletul

Mulți cercetători sunt de părere că animalele se pricep să-și manifeste stările interioare prin emoții. Chiar dacă există și scepticism pe acest subiect, povestea elefantului din imaginile alăturate te va sensibiliza la maxim.

În cazul în care ai un animal de companie în casă, este foarte probabil să știi că acesta pare mai fericit, mai entuziasmat și mai plin de energie, când îi arăți afecțiune, îi dai de mâncare, îl mângâi și ai grijă de el. Același principiu se aplică și în cazul animalelor care parte foarte puternice, din junglă sau de la grădina zoologică.

elefant plans

Chiar dacă trauma elefantului din această poveste a fost trăită de micuț în 2013, ea servește ca un exemplu care este la fel de actual și astăzi. Premisa este una cât se poate de simplă, un pui de elefant, nou-născut, a plâns timp de aproximativ 5 ore, după ce a fost atacat și abandonat de mama lui. Întregul eveniment s-a petrecut în Rezervația Naturală Shendiaoshan pentru Animale Sălbatice din Rongcheng, China.

Ca referință, în natură, în junglă, elefanții își desfășoară viața în interiorul unei comunități. În momentul în care o femelă naște, acela este un eveniment important în comunitate, iar elefanți își unesc forțele pentru a ajuta tânăra mamă. În contextul în care procesul nașterii este unul foarte dureros, ea nu poate să treacă peste acea perioadă decât cu ajutorul din partea ”familiei”.

În acest caz particular însă, pentru că micuțul a fost născut în captivitate, iar mama nu a avut parte de suportul unei comunități de elefanți pentru că era singură, ea a reacționat foarte agresiv în fața chinului prin care a trecut la naștere.

După primul episod în care nou-născutul a fost respins, îngrijitorii au încercat să-l reunească pe micul elefant cu mama sa. Aceasta a încercat să-l atace din nou. Din acel moment, cei doi au fost separați permanent, iar micuțul a plâns pentru aproximativ cinci ore, până când cineva a reușit să-l consoleze. Clipul de mai jos recrează și mai bine chinul prin care a trecut animalul născut în captivitate.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Capital.ro
Situația în care șoferii care produc un accident rutier pot pleca de la locul faptei | Momentul când trebuie raportat un accident
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro