21 nov. 2020 | 13:34

Și-a spus cămașa pătată de transpirație în apă cu bicarbonat. E uluitor ce s-a întâmplat în câteva minute

News
Și-a spus cămașa pătată de transpirație în apă cu bicarbonat. E uluitor ce s-a întâmplat în câteva minute
Trucul cu bicarbonat de sodiu care te scapa de petele de transpiratie

Este adevărat, unul dintre cele mai neplăcute lucruri este să scoți rufele din mașina de spălat la fel cum au fost puse, adică pătate și urât mirositoare, deși folosești un detergent bun.

Și-a spus cămașa pătată de transpirație în apă cu bicarbonat

Unde mai pui că bluzițele de vară pot fi distruse dacă acestea sunt frecate insistent, culorile se estompează, țesătura se albește, iar lucrurile ajung să fie aruncate în scurt timp.

Pentru a înlătura problema petelor cauzate de transpirație, aveți un aliat foarte bun. Este vrba despre bicarbonatul de sodiu. Puteți, așadar, să folosiți un amestec de bicarbonat de sodiu cu apă oxigenată. Se amestecă două linguri de bicarbonat de sodiu cu 200 de ml de apă oxigenată, se omogenizează bine soluția și se aplică peste pete, cu ajutorul unei periuțe de dinți. Se așteaptă zece minute, apoi se spală cu apă și săpun. Rufa va fi gata ca nouă.

Trebuie să știți că bicarbonatul de sodiu are proprietăți antibacteriene și astringente, iar datorită acestor aspecte, ingredientul este folosit și ca produs de curățare timp de zeci de ani. De aceea, cu ajutorul acestui produs poți scăpa ușor de petele galbene de pe haine, scrie Impact.ro.

Cu bicarbonat de sodiu scoți petele galbene de pe hainele albe

După cum ai putut observa și tu, hainele albe sunt extrem de pretențioase și parcă sunt ca un magnet de murdărie. De câte ori ai reușit să-și pătezi un tricou sau o cămașă albă? Probabil că de foarte multe ori, iar de fiecare dată te-ai chinuit să scoți petele cu diferite produse care nu au funcționat mereu. Folosește, așadar, bicarbonat de sodiu și vei scăpa de acele pete imediat, iar hainele tale vor fi ca noi.

Bicarbonatul de sodiu folosit astfel pe post de detergent are capacitatea de a penetra țesăturile cu ușurință îndepărtând murdăria și petele. Iar acest fapt este valabil și pentru hainele albe. Apoi, pe lângă faptul că poate scoate petele galbene, bicarbonatul de sodiu mai poate să și  elimine mirosurile neplăcute din haine.

O altă soluție care poate fi folosită în acest sens este  ½ cană (100 g) de bicarbonat de sodiu și de ¼ cană (62 ml) de zeamă de lămâie. Apoi, după ce ai adăugat bicarbonatul de sodiu și zeama de lămâie într-un vas cu apă, lasă albiturile la înumuiat vreme de o oră, după care le poți clăti. Întinde rufele într-un loc însorit. Repetă acest truc de mai multe ori, până când articolele capătă nuanța dorită.

Mai mult decât atât, utilizând bicarbonat de sodiu pentru a spăla rufele poți să protejezi mediul înconjurător. Detergenții obișnuiți conțin ingrediente agresive, nocive pentru planetă, iar bicarbonatul de sodiu albește rufele fără a produce poluare.

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „De acolo de sus se bucură pentru tot ce vede “
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
Castelul din România care i-a sedus pe americani. Turiștii se înghesuie în acest loc
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
S-a dat ordin pentru TOATĂ ROMÂNIA. Noile reguli de transport sunt deja în vigoare
Capital.ro
Categoria de români care va primi 1.500 de lei în plus la pensie. Ministrul Muncii: "Avem un mecanism clar stipulat în lege"
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
O nouă EPIDEMIE în TOATĂ Europa. BOALA care FACE deja RAVAGII
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro