Și-a spus cămașa pătată de transpirație în apă cu bicarbonat. E uluitor ce s-a întâmplat în câteva minute

Și-a spus cămașa pătată de transpirație în apă cu bicarbonat. E uluitor ce s-a întâmplat în câteva minute
Trucul cu bicarbonat de sodiu care te scapa de petele de transpiratie

Este adevărat, unul dintre cele mai neplăcute lucruri este să scoți rufele din mașina de spălat la fel cum au fost puse, adică pătate și urât mirositoare, deși folosești un detergent bun.

Și-a spus cămașa pătată de transpirație în apă cu bicarbonat

Unde mai pui că bluzițele de vară pot fi distruse dacă acestea sunt frecate insistent, culorile se estompează, țesătura se albește, iar lucrurile ajung să fie aruncate în scurt timp.

Pentru a înlătura problema petelor cauzate de transpirație, aveți un aliat foarte bun. Este vrba despre bicarbonatul de sodiu. Puteți, așadar, să folosiți un amestec de bicarbonat de sodiu cu apă oxigenată. Se amestecă două linguri de bicarbonat de sodiu cu 200 de ml de apă oxigenată, se omogenizează bine soluția și se aplică peste pete, cu ajutorul unei periuțe de dinți. Se așteaptă zece minute, apoi se spală cu apă și săpun. Rufa va fi gata ca nouă.

Trebuie să știți că bicarbonatul de sodiu are proprietăți antibacteriene și astringente, iar datorită acestor aspecte, ingredientul este folosit și ca produs de curățare timp de zeci de ani. De aceea, cu ajutorul acestui produs poți scăpa ușor de petele galbene de pe haine, scrie Impact.ro.

Cu bicarbonat de sodiu scoți petele galbene de pe hainele albe

După cum ai putut observa și tu, hainele albe sunt extrem de pretențioase și parcă sunt ca un magnet de murdărie. De câte ori ai reușit să-și pătezi un tricou sau o cămașă albă? Probabil că de foarte multe ori, iar de fiecare dată te-ai chinuit să scoți petele cu diferite produse care nu au funcționat mereu. Folosește, așadar, bicarbonat de sodiu și vei scăpa de acele pete imediat, iar hainele tale vor fi ca noi.

Bicarbonatul de sodiu folosit astfel pe post de detergent are capacitatea de a penetra țesăturile cu ușurință îndepărtând murdăria și petele. Iar acest fapt este valabil și pentru hainele albe. Apoi, pe lângă faptul că poate scoate petele galbene, bicarbonatul de sodiu mai poate să și  elimine mirosurile neplăcute din haine.

O altă soluție care poate fi folosită în acest sens este  ½ cană (100 g) de bicarbonat de sodiu și de ¼ cană (62 ml) de zeamă de lămâie. Apoi, după ce ai adăugat bicarbonatul de sodiu și zeama de lămâie într-un vas cu apă, lasă albiturile la înumuiat vreme de o oră, după care le poți clăti. Întinde rufele într-un loc însorit. Repetă acest truc de mai multe ori, până când articolele capătă nuanța dorită.

Mai mult decât atât, utilizând bicarbonat de sodiu pentru a spăla rufele poți să protejezi mediul înconjurător. Detergenții obișnuiți conțin ingrediente agresive, nocive pentru planetă, iar bicarbonatul de sodiu albește rufele fără a produce poluare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI