Și-a scăpat telefonul în ocean și nu credea să-l recupereze: ce a făcut o balenă

Multe dintre telefoanele de top sunt rezistente la apă, dar când îl scapi în ocean, nu te aștepți să-l mai poți recupera vreodată. O femeie a fost însă surprinsă de gestul unei balene.

În cazul în care crezi că în imaginile de mai sus este un delfin, nu o balenă, există o explicație. Balenele din rasa beluga fac parte din familia Monodonidae și, alături de o altă specie de balene similare vizual, sunt de genul Delphinapterus. Cu alte cuvinte, sunt apropiate delfinilor.

La fel ca delfinii, balenele beluga sunt mai apropiate de oameni și se simt confortabil să interacționeze cu tine. Unii consideră că sunt surprinzător de prietenoase.

Revenind însă la eveniment, acesta s-a petrecut în Hammerfest, Norvegia. O persoană s-a aplecat peste pragul unei bărci pentru a se uita la balene și a uitat că avea telefonul în buzunarul de la piept. Nu a durat mult până i-a alunecat în apă. În mod previzibil, pe lângă șocul inițial, femeia a conștientizat că va rămâne fără aparatul cu pricina.

Nu mică i-a fost surpriza lui Ina Mansika în momentul în care a văzut o balenă begula apropiindu-se de barcă cu ceva în gură. După câteva momente, și-a putut recupera terminalul și, în mod surprinzător, după această aventură, a rămas funcțional.

Balena din acest clip are însă o poveste mai complicată în spate. Ea a fost găsit în larg cu un ham în jurul ei și un sistem de montură pentru camere. Deoarece rușii au baze într-o zonă a Siberiei apropiată, s-a vehiculat scenariul că balena Beluga a fost folosită pentru spionaj. Dresată, cu o cameră instalată pe ea și trimisă în larg. Este greu de verificat această ipoteză, dar sunt foarte puține explicații pentru care acest mamifer marin ar fi putut avea hățuri pe el. Nu este ca și cum vorbim de un animal de companie care nu vrei să fugă în larg.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI