Un experiment realizat de o femeie a devenit viral. Ce a descoperit tânăra după ce şi-a pus zeama de la ceapă pe păr, timp de 15 minune, este de-a dreptul incredibil. O să vrei să încerci şi tu.
O femeie căreia îi cădea părul în exces a încercat o metodă aflată de la bunica sa. Mai exact, aceasta şi-a pus zeama de la ceapă pe păr, timp de 15 minute. Ce a descoperit, de fapt, după ce s-a spălat, este total neaşteptat, motiv pentru care trucul său cosmetic a devenit imediat viral. Dacă poţi trece peste mirosul înţepător al legumei, totul este foarte simplu.
Tot ce ai de făcut este să storci trei cepe şi să foloseşti sucul ca o mască de păr. Masează bine scalpul şi lasă să acţioneze. Clăteşte bine, şamponează şi clăteşte din nou. Pentru un efect garantat, este recomandat să apelezi la acest truc de cel puţin o dată pe săptămână timp de două luni. Vei observa în timp că podoaba ta capilara va fi mai sănătoasă ca niciodată, zeama de ceapă fiind plină de substanţe nutritive care îmbunătăţesc circulaţia foliculilor de păr.
Aşadar, uită de măştile scumpe şi pline de chimicale şi apelează la varianta ieftină şi naturală. Desigur, este indicat să încerci să foloseşti cât mai rar produse de styling iar atunci când utilizezi placa de păr sau ondulatorul să dai părul înainte cu un spray cu protecţie termică.
De asemenea, este important de precizat că este absolut normal ca o persoană să piardă în jur de 100 de fire de păr zilnic. Printre cauzele alopeciei se numără stresul, lipsa vitaminei B12 sau carenta de fier.
Dacă până acum nu ai dat importanţă alimentaţiei, atunci trebuie să ştii că un regim sărac în proteine şi vitamine duc la o cădere masivă a părului. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să fii atent la ce mănânci, spun specialiştii. Printre alimentele care trebuie consumate se numără peştele gras, nucile, seminţele (bogate în Omega-3), spanacul, cerealele integrale (fier), carnea de vită, mazărea, fructele de mare, tonul (vitamine din complexul B).
Pentru a oferi podoabei capilare vitaminele A şi C ai grijă să introduci în alimentaţia ta morcovi, portocale, lămâi sau grepfrut. Şi proteinele s-au dovedit a fi foarte importante pentru un păr sănătos. Acestea se găsesc din plin în ouă, carne de vită, brânză de vaci, iaurt sau somon.