Și-a pus bicarbonat de sodiu pe riduri, timp de o lună. Ce s-a întâmplat apoi e uluitor

Și-a pus bicarbonat de sodiu pe riduri, timp de o lună. Ce s-a întâmplat apoi e uluitor
Mască de față cu bicarbonat de sodiu împotriva ridurilor

Când pielea noastră pierde colagen, se instalează ridurile, dar și factorii externi accentuează apariția lor. O soluție care încetinește apariția lor ori le estompează este – pe lângă cea care nu dă greș, anume injectarea cu acid hialuronic sau botox – rutina de îngrijire, pe care o putem face chiar dacă nu avem la îndemână cele mai scumpe produse.

Bicarbonatul de sodiu, ingredientul ”rege” dintr-o mască ce te scapă de riduri

Masca cu bicarbonat de sodiu este foarte simplu de preparat, deloc costisitoare și care nu vă ține ocupate prea mult timp. Pe lângă riduri, masca vă va ajuta să eliminați treptat și cearcănele și petele. Ai nevoie de doar o linguriță de bicarbonat de sodiu, o ceașcă de ceai de mușețel sau apă fierbinte și o dischetă demachiantă.

Adaugă o linguriță de pulbere albă într-o ceașcă cu apă fierbinte sau una cu ceai de mușețel și amestecă bine. Ulterior, înmoaie bine o dischetă demachiantă în soluția preparată și pune-o pe zonele problematice. Lasă să acționeze preț de 10-15 minute, clătește cu apă și, în final, aplică o cremă sau o mască hidratantă.

De ce nu au riduri unele persoane?

Răspunsul este simplu: nu au o activitate musculară foarte accentuată. Cu cât activitatea musculară pe anumite zone ale feței este mai puternică, cu atât ridurile sunt mai profunde. Dacă nu ai o expresie, o mimică accentuată, ai șanse mari să ai riduri puține.

Cum mai poți preveni ridurile?

Din Antichitate se foloseau anumite produse pentru a obține frumusețea veșnică. Aici se încadrează acidul lactic. Atunci se și consumau multe fructe bogate în grăsimi nesaturate, cum ar fi avocado. De asemenea, putem folosi și o mască din unt de cocos presat la rece, cu un albuș de ou, care conține proteine curate, vitamine, minerale, dar și fructe, care în general conțin acizi ce se folosesc în cosmetică.

Cel mai indicat și ușor mod de a scăpa de riduri sunt tratamentele medicale de estetică facială, minim invazive. Aici intră tratamentul cu toxină botulinică, care se injectează doar în zonele unde sunt mușchi. Astfel, oprim această mișcare musculară, iar ridurile dispar.