Și-a băgat picioarele în lapte cu bicarbonat de sodiu și a rămas uimită. Ce s-a întâmplat apoi e genial

Și-a băgat picioarele în lapte cu bicarbonat de sodiu și a rămas uimită. Ce s-a întâmplat apoi e genial
Băi cu lapte și bicarbonat de sodiu pentru picioare

Îți simți picioarele grele? Ai gleznele umflate și te dor? Nu poți purta rochii scurte sau sandale pentru că îți este jenă să îți afișezi picioarele? Unde pui că vine și vara, iar descoperirea trupului este firească și obligatorie când termometrele arată mai bine de 30 de grade Celsius? Iată o rețetă care te va ajuta în acest sens. E nevoie doar de puțin efort și consecvență.

Băile cu lapte și bicarbonat de sodiu, un răsfăț pentru picioarele obosite și cu bătături

Ai nevoie de doar două ingrediente, pe care sigur pe ai în casă, anume lapte și bicarbonat de sodiu. Adaugă jumătate de litru de lapte și 2-3 pliculețe de bicarbonat de sodiu într-un lighean și stai cu picioarele în soluția rezultată până când tălpile încep să ți se înmoaie.

Clătește cu apă călduță și șterge-te cu un prosop curat. După ce ai terminat, recomandat ar fi să aplici o cremă hidratantă. Cu siguranță, astfel vei scăpa de bătături, disconfort și vei avea o piele mai fină. Important este doar să repeți acest proces de câteva ori pe săptămână.

Cauzele picioarele umflate

În primul rând, lipsa de mișcare, care ne afectează pe marea majoritate dintre noi. Pe lângă lipsa sportului și aportul slab de apă, cât și aportul de sare reprezintă o probemă. Aici vorbim clar despre persoane sănătoase, nu și despre oamenii bolnavi, pentru că există edem și mai multe afecțiuni de luat în calcul.

De asemenea, și încălțămintea este un factor de stres pentru picioare, cum ar fi pantofii cu toc ori o pereche de papuci nepotriviți pentru piciorul nostru. În mod normal, ar trebui să purtăm o încălțăminte sport, una lejeră, în care piciorul să respire. La acestea vom ”asora” o pereche de șosete din bumbac, ce vor ține departe ciupercile sau alte bacterii.  

Remedii naturiste pentru picioare umflate

  • băi cu sare;
  • o relaxare a picioarelor înainte de a dormi: masaj sau un exercițiu prin care să ne ținem picioarele deasupra trunchiului.

Pentru băile cu sare e nevoie de un litru de apă și 100 de grame de sare de baie. Depinde și de sare, însă, căci dacă se folosește o sare grunjoasă, sărurile pe care le conține aceasta sunt mai calitative, deci în acest caz se poate adăuga mai puțin din acest ingredient în apă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI