Sfatul prețios pe care Ilie Năstase i l-a dat Simonei Halep. Ce trebuie să facă românca de acum înainte

Sfatul prețios pe care Ilie Năstase i l-a dat Simonei Halep. Ce trebuie să facă românca de acum înainte
Ilie Năstase a câțștigat la Roland Garros în 1973, în timp ce Simona Halep a reușit același lucru în 2018

Sfatul prețios pe care Ilie Năstase i l-a dat Simonei Halep. Fostul mare jucător de tenis urmărește îndeaproape încercarea Simonei Halep de a reveni în elita tenisului feminin. Primul lider ATP din istorie e de părere că românca ar trebui să își fixeze mai bine prioritățile pentru a nu-i risipi energia fără sens. Ilie Năstase consideră că Halep nu trebuie să mai vizeze primul loc în clasamentul WTA unde a fost deja, timp de 64 de săptămâni, în perioada 2017-2018.

Sfatul prețios pe care Ilie Năstase i l-a dat Simonei Halep

Sfatul prețios pe care Ilie Năstase i l-a dat Simonei Halep. Jucătoarea din Constanța se pregătește să ia startul în turneul de la Roland Garros, pe care l-a câștigat în 2018. Aflată pe locul 19 WTA, românca a absentat de la ediția de anul trecut, din cauza gravei accidentări la gambă suferită la Roma.

Halep s-a arătat optimistă înainte de startul celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului.

„Mă simt proaspătă, plină de încredere, sănătoasă. În sfârșit! Nu am nicio problemă cu accidentările în acest moment, mă bucur să fiu iar pe teren și abia aștept să joc pentru că doar așa pot să îmi îmbunătățesc evoluțiile. Urmează Roland Garros, turneul meu favorit și sunt mereu fericită să mă aflu la Paris. Acum va fi puțin diferit, pentru că în 2021 nu am jucat și simt că mai am nevoie de puțin timp pentru a-mi recăpăta încrederea pe deplin”, a spus Simona Halep, conform eurosport.ro.

Ce trebuie să facă românca de acum înainte

Ilie Năastase, el însuși câștigător al turneului parizian în 1973, e de părere că Simona Halep nu are de ce să revină în Top 10 mondial. El e de părere că românca ar trebui să se concentreze doar pe turneele mari și ma ales pe cele de Grand Slam.

„Nu trebuie să revină în top 10. A fost numărul 1 şi, când a fost numărul 1 nu mai contează. I-am mai spus eu, trebuie să ia turneele mari. Sunt cele 4 turnee de Grand Slam, dar probabil că e o regulă. Dacă nu joci 14 turnee, nu îţi dau puncte. Probabil că d-asta şi joacă.

Toată lumea spune de Halep că bate 3-0, ca la fotbal. Lăsaţi-o să joace, are un antrenor acum care îi convine. Au trecut două turnee, doar nu a pierdut totul. Serviciul 2 e mai puternic, nu putem după două săptămâni să fie numărul 1. A petrecut mult timp cu Cahill, e greu să îmi dau cu părerea, cu Mouratoglou e la început”, a spus Ilie Năstase conform Playsport.

Ilie Năastase și-a mai spus opinia și în privința favoritelor la câștigarea titlului din acest an, la Roland Garros. El le vede ca favorite pe poloneza Iga Swiatek, actualul lider mondial, dar și pe tunisianca Ons Jabeur.

„Fata asta văd că e în formă, poloneza (n.r. – Iga Swiatek), mai e şi tunisianca, Jabeur, sau cum o cheamă. Sunt mai multe bune şi toate vor să o bată pe Simona”, a mai spus Ilie Năstase, conform sursei citate.

Simona Halep e cotată cu a doua șansă la câștigarea turneului, la casele de pariuri, după Iga Swiatek. Ele își vor afla primele adversare în cadrul tragerii la sorți ce va avea loc în această seară. Meciurile de pe tabloul principal încep duminică, 22 mai.