Sfatul medicilor: cum îți poți feri copiii de gripă. Autoritățile recomandă cea mai sigură metodă

Sfatul medicilor: cum îți poți feri copiii de gripă. Autoritățile recomandă cea mai sigură metodă

Răceala și gripa le pot veni de hac celor mici mult mai ușor, față de adulți. De aceea, părinților le este recomandat ca în această perioadă să țină cont de câteva sfaturi simple, pentru a preveni problemele de sănătate. Copiii au nevoie de o atenție specială în sezonul de gripă și pot fi ținuți departe de pericol dacă este respectată o regulă de aur.

Sfatul medicilor: cum îți poți feri copiii de gripă. Autoritățile recomandă cea mai sigură metodă

Și autoritățile recomandă ca părinții să încerce să îi ferească pe cei mici de gripă și răceală. Pe lângă vaccinarea împotriva acestor virusuri, copiii trebuie învățați de la o vârstă foarte fragedă să aibă o bună igienă personală. Pe măsură ce vor crește, părinții trebuie să le explice de ce este foarte important ca mai ales să se spele regulat pe mâini. În acest mod, nu vor transmite mai departe și altor copii germenii molipsitori.

În urmă cu o zi, a fost anunțat că nu mai puțin de 47 de școli, dar și grădinițe, au fost închise, din pricina epidemiei de gripă, doar în Capitală. În plus, primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, a anunțat că au fost depistate 1.900 de cazuri de infectări. Este vorba de unitățile de învățământ de stat, acolo unde copiii au mers mai întâi la cabinetele medicale școlare, potrivit click.ro.

Sfatul medicilor cum îți poți feri copiii de gripă. Autoritățile recomandă cea mai sigură metodă
Copiii se pot îmbolnăvi foarte repede, mai ales în sezonul rece

Vaccinarea, cea mai sigură metodă contra gripei

Printre simptomele resimțite în caz de răceală sau gripă sunt febra, durerile musculare, tusea, strănutul, dar și senzația de nas înfundat. Medicii recomanda ca metodă de prevenție, în special copiilor, să le fie administrat, în fiecare an, vaccinul antigripal. Vârsta minimă a celor mici trebuie să fie de peste 6 luni. Există și cazurile rare în care cei mici se molipsesc de gripă, deși au fost vaccinați. Totuși, va fi vorba de o formă cu mult mai ușoară a bolii, față de pacienți cu vârste fragede cărora nu le-a fost făcut un vaccin antigripal.

Ministerul Sănătății a distribuit, la final de 2019, 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal gratuit. Stocul nu a fost însă unul suficient pentru toți cei care au dorit să se vaccineze, în acest sezon rece. În funcție de tipul vaccinului, prețul unei singure doze variază între 25 și 60 de lei. Ministrul Victor Costache a aprobat recent o suplimentare a numărului de doze cu încă 30.000, ce vor putea fi cumpărate din farmacii. De asemenea, a mai fost adusă o formă specială a vaccinului, pentru copii, în flacoane de spray nazal.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI