Ce trebuie să faci dacă ai simptome de gripă. Medicul Streinu-Cercel avertizează toți pacienții din România

Ce trebuie să faci dacă ai simptome de gripă. Medicul Streinu-Cercel avertizează toți pacienții din România
Ce trebuie să faci dacă ai simptome de gripă. Medicul Streinu-Cercel avertizează toți pacienții din România

Medicul Streinu-Cercel a explicat la ”Vorbește Lumea”, de la Pro Tv despre gripă, dar și despre coronavirus, virusul mortal care a speriat populația din China, dar nu numai. Acesta a declarat ferm că nu există cazuri de coronavirus în România și a mai amintit de măsurile care se impun pentru a ne feri de răceală și gripă.

Ce trebuie să faci dacă ai simptome de gripă

Streinu-Cercel a afirmat în aceeași emisiune că România nu a întâlnit până în prezent niciun caz de coronavirus.  ”Nu este niciun caz de coronavirus în România, dar urmărim cu atenție„, a precizat medicul. Acesta a explicat ce este virusul care a făcut ravagii în China. ”Este un virus care se transmite la animale și se poate face saltul și la om. Acest virus se ia prin contact direct și prin contact cu secreții”, precizat Streinu-Cercel. Cum trebuie însă să ne ferim de gripă și răceală?!

”Dacă cineva are probleme să contacteze medicul de familie. Nu trebuie să strănut în palmă, ci în mână, apoi cine strănută trebuie să se ducă să se spele pe mâini”, a afirmat managerul instituției ”Matei Balș”. În plus, medicul spune că în România, există teste pentru a detecta noul coronavirus.”Există teste pentru noul coronavirus la Institutul ”Matei Balș”. Este un virus agresiv, cu o rată ridicată de mortalitate. Pe teritoriul României nu avem coronavirus, dar avem și noi virusurile noastre. Există o alertă de călătorie pentru cei care călătoresc în China, pe site-ul Ministerului de Externe”, conchide Streinu-Cercel.

Aproape 1600 de persoane s-au prezentat la Institutul Matei Balș

Până în prezent, aproape 1.600 de persoane s-au prezentat la Institutul „Matei Balș” din Capitală, dintre care puțin peste 600 au avut gripă, a anunțat dr. Adrian Streinu Cercel, managerul instituției. Acesta a mai spus că oamenii nu sunt speriați de coronavirus, ci de gripă.

„La Matei Balș, în această minivacanță, s-au prezentat 1.592 de persoane, dintre care 636 au fost cu gripă, în contextul în care eu am făcut apel public şi am rugat cei care au diagnosticul clinic clar să stea acasă”, a declarat Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului „Matei Balș”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI